Installasjon

En Quooker er enkel å installere, og passer både i nye og eldre kjøkken. Du kan derfor enkelt installere en Quooker selv om du ikke skal ha nytt kjøkken. Beholderen passer inn i de fleste skap under vasken og skal kun kobles til vann og strøm.

En Quooker består av to elementer: En kran og en beholder som plasseres under vasken. Vannbeholderen kobles til kaldtvannsrøret, hvor det kalde vannet ledes inn i beholderen og varmes opp under trykk til 108 °C.

En Quooker kan monteres i de fleste vasker og benkeplater, og beholderen passer fint inn i de fleste vaskeskap. Du kan derfor enkelt installere en Quooker selv om du ikke skal ha nytt kjøkken.

Quooker leveres komplett og med monteringsveiledning, så du kan enten installere den selv eller få en rørlegger til å gjøre jobben. Du skal bare sørge for at du har en godkjent stikkontakt med jord (230 V), vannforsyning og avløp i skapet. Hvis du ønsker å installere den selv, kan du se en installasjonsguide her.

Hvis den jordede stikkontakten under vasken allerede blir brukt av f.eks. oppvaskmaskinen, kan du kjøpe en energifordeler. Energifordeleren sørger for å fordele strømmen mellom de forskjellige enhetene, slik at sikringen ikke ryker.

Vil du vite mer om hvordan en Quooker fungerer?