Tips til en enklere hverdag

Quooker Magasinet har bedt flere barnefamilier om å gi deres tips til hva de gjør for å få en mer harmonisk hverdag med en rolige morgenstunder, enklere matlaging og fornøyde barn.

Middag på 20 minutter

Etter at vi fikk en Quooker, er det mye lettere å tømme kjøleskapsskuffene for grønnsaksrester. Det tar ikke mer enn maks 20 minutter å få ferdig en varm suppe eller en deilig grønnsakssaus til pasta, poteter eller ris, som er klar i en fei ved hjelp av Quookeren.

Line, Nikolaj og Emma

Morgen-ro

Da guttene var små, var den yngste veldig morgengretten. Jeg pleide derfor å organisere det slik at de fikk frokost på hvert sitt rom. På denne måten fikk jeg mer tid om morgenen, og de fikk en roligere start på dagen. Det kan godt være at dette ikke var det mest pedagogiske å gjøre, men det funket supert for oss.

Noa, pappa til Otto og Anton

Quooker=easy-peasy

Finsnittede grønnsaker legges i et dørslag, og skylles under Quooker-kranen i 30 sekunder, for så å legge dette opp på et fat. Dryss over frisk parmesanost og flaksalt. NAM! Slik får vi knasende sprøtt tilbehør hjemme hos oss på tilsammen fem minutter. Samme fremgangsmåte fungerer også på aspargesbønner og edamamebønner.

Anna, mamma til Gustav

Les også vår guide til et rent kjøkken.

Lag store posjoner

Jeg lager store porsjoner med kjøttkaker, bolognese, linsegryte eller gullasch og fryser det ned i mindre porsjoner. På denne måten trenger jeg kun å koke ris eller pasta, når resten bare kan tas ut av fryseren. Når du først er i gang, er det likegreit å lage store porsjoner som små, og du sparer masse tid. 

Amalie, mamma til to

Matklubb

Vi har laget en matklubb sammen med to andre familier en gang i uken. En familie fra nabolaget og en fra skolen til vår eldste datter. Det fungerer supergodt og betyr at vi hver tredje gang ikke trenger å løfte en finger. Vi har nemlig arrangert det slik at det er to og to familier står for matlagingen.

Familien Schøn-Andersen

Epletrikset

Er du også lei av brune epleskiver i matpakken? Skjær eplet i skiver, som du igjen samler til et helt eple. Sett på en strikk og legg hele det oppskårede eple i matpakken, så har du friske, knasende eplebiter til lunsj.

Louise, mamma til Herbert 

Smokkesjefen

Som mor til fire, er mitt beste tips delegering – akkurat som i militæret. Da jeg fikk tvillinger var jeg ganske bekymret for at eldstemann ville føle at de små var fiendene hans, fordi små barn tar mye tid. Av den grunn utnevnte jeg han til smokkesjefen. Han hadde ansvar for og holdt styr på smokkene, og fikk følelsen av at han var en viktig person i tvillingenes liv. Dette tok bort mye av søskensjalusien og sparte de voksne for å måtte løse konflikter.

Anne, mamma til Hugo, Karl, Hans og Jens Otto

Med småbarn i huset må tingene ofte gjøres raskt. Fem tips til et enklere foreldreliv.

Digital husholdning

Klikk deg til mer overskudd i hverdagen og gjør som oss: Få levert måltidskasser til hele uken, også husholdningsartikler – alt fra toalettpapir til rengjøringsmidler. Det er billigere enn du tror, og du sparer utrolig masse tid. Nå kan vi dra rett hjem etter barnehagen og SFO, og starte på middagen. Barna synes også det er gøy å pakke ut varene, og de har lært seg å følge oppskrifter. Win-win for alle!

Familien Leth Martinsen

Løp og spis sammen

Lag en løpegruppe med foreldrene fra klassen. Dere bytter på å løpe, mens de andre lager middagen og passer barna.

Kathrine, mamma til Frederik, Olivia og Elenora

Sokker

Glem alt om flerfargede sokker som er en ren krig å finne makkeren til. Hos oss har vi én stor kasse med sorte sokker som alle kan benytte.

Karen, mamma til Signe og Anna