10 ting du ikke visste om en Quooker

En Quooker kan brukes til langt mer enn instant kaffe og rengjøring av kniver. Få kjenner Quooker-kranens fulle potensiale, og derfor har vi laget en oversikt over ti ting du sannsynligvis ikke visste om den originale kokende vannkranen.

1. Du har tre måneders full returrett

De aller fleste finner først ut hvor uunnværlig Quooker-kranen er når de har fått den installert. Faktisk er over 99% av Quooker-eierne veldig fornøyde med å ha investert i den kokende vannkranen. Quookers ambisjon er at du skal være 100% fornøyd med ditt kjøp. Skulle du likevel mot all formodning ikke være fornøyd, har du tre måneders full returrett. Kranen avinstalleres og du får pengene tilbake.

2. Quookeren blir ikke varm

Selv om det kommer kokende vann ut kranen, blir den ikke varm. Skulle du eller barnet ditt komme borti kranen når dere bruker den, er det ingen fare for at dere brenner dere. Kranen er nemlig isolert, for å unngå at man kan brenne seg på den.

3. Vannet er friskt og klart

Mange tror at vannet blir gammelt i Quooker- beholderen, men det er ikke tilfellet. Vannet oppbevares under trykk og holder på den måten på luftinnholdet, slik at det fortsatt kommer til å smake friskt. Prinsippet kan sammenliknes med en brusflaske. Kullsyren forsvinner ikke før man åpner flasken. Du trenger heller ikke være redd for bakterier, for vannet i beholderen holder konstant en temperatur på 108 grader, slik at ingen bakterier kan overleve. Når du åpner kranen presses vannet gjennom et tynt filter som renser vannet ytterligere.  Beholderen som står under vasken, er koblet til kaldtvannsrøret, så det kokende vannet har ikke vært i kontakt med verken vannrør eller varmtvannstanker. Det kokende vannet er derfor friskt og er helt trygt å drikke og bruke i matlaging.

4. Quookeren kan forhindre brannskader

Små barn har lettere for å være uheldige og brenne seg. Et eksempel er at barnet drar i ledningen til en vannkoker eller velter en gryte og får kokende vann over seg. Slike ting skal ikke skje. Quooker - kranen er derfor montert i kjøkkenbenken og kan ikke veltes. Alle Quooker - kraner er i tillegg utstyrt med barnesikring, som gjør at små fingre ikke kan åpne for det kokende vannet i kranen. Samtidig er tuten isolert på en slik måte at den ikke føles varm utenpå.

Også voksne kan være uheldige å brenne seg på kokende vann. En Quooker er derfor laget slik at strålen ikke er så kraftig. Det kokende vannet kommer ut i en lett spray, blandet med luft slik at man rekker å trekke hånden til seg før man faktisk brenner seg.

5. En Quooker er en miljøvennlig løsning

En Quooker er ikke bare smart, den er også miljøvennlig. Med en vannkoker, koker du ofte mye mer vann enn nødvendig. Med en Quooker koker du kun det vannet du har bruk for. Dette betyr at vannforbruket ditt blir mindre, og det samme blir strømregningen, fordi du bruker mindre energi på å koke vann. Standbyforbruket er bare 10 W. Det er omtrent det samme som en WiFi-router. Velger du å installere en Quooker COMBI-beholder trenger du aldri mer å vente på det varme vannet, og unngår på den måten et stort vanntap. Beholderen blander det kokende vannet med kaldt vann i blandeventilen, og gir deg varmt vann omgående.

6. En Quooker er enkel å vedlikeholde

For å forlenge din Quookers levetid anbefaler vi at du unngår bruk av rengjøringsmidler. Rengjør kranen med en myk og fuktig klut. De få stedene i Norge der vannet er hardt, anbefaler vi at perlatoren rengjøres regelmessig. Perlatoren er det lille metallmunnstykket som sitter i tuten. Dette gjøres ved å skru perlatoren av og legge filteret i eddik. Det forebygger at kranen tilstoppes og lekker. 

7. En Quooker tar ikke mere plass

Det kan være kamp om plassen på kjøkkenet. Det finnes et hav av kjøkkenutstyr, og det kan være vanskelig å finne plass til alt. En Quooker tar ikke mer plass enn et vanlig blandebatteri og Quooker - beholderen er kun ca. 15 centimeter i diameter, og passer derfor inn i de fleste skap under vasken.

8. Quookeren passer på ditt nåværende kjøkken

En Quooker kan monteres i de fleste vasker og benkeplater. Samtidig passer den både i nye og eldre kjøkken. Det krever bare vanntilførsel, avløp og strøm i vaskeskapet. Du kan derfor enkelt installere en Quooker selv om du ikke skal ha nytt kjøkken.

9. En Quooker kan flyttes

Du tror det kanskje ikke, men en Quooker er både enkel å installere og avmontere igjen. Du kan derfor trygt installere en Quooker i leiligheten din, selv om du ikke skal bo der i all overskuelig framtid. Quooker - beholderen skal kun kobles til vann og avløp, og bruker 230 volt, som mange uansett har i oppvaskmaskinen. Når du skal flytte, kan du enkelt avmontere den og ta den med videre til ditt neste hjem.

10. Du behøver ikke å ha mer enn én vannkran

Velger du en Quooker Fusion eller Flex får du kaldt, varmt og kokende vann i en kran. Alt blir litt enklere og den tar ikke opp mye plass på kjøkkenet. Fusion- og Flex- kranene skifter raskt fra kaldt til kokende vann og omvendt. Kranene er godt barnesikret, og du må trykke to ganger og dreie med et separat grep for åpne for det kokende vannet.