Sunne nudler med Quooker

Slik lager du lekker, hjemmelagd kveldsmat – raskere enn å hente mat ute. Nedenfor finner du Jamie Magazines oppskrift på sunne nudler.

Quooker brukes til: Koke vann til nudelsuppe, vaske skjærefjøl og oppvask. 

Ingredienser

Til 2 personer

1 bit fersk ingefær
1 rød chili
85 g sukkererter
2 små bunter pak choi (kinesisk kål)
4 spiseskjeer misopasta
10 g tørkede steinsopp (karljohan)
180 g sjampinjong (ev. shitake -  eller østerssopp)
2 vårløk
200 g hurtigrisnudler
Blader fra et knippe koriander

Til disse lekre nudlene skal du bruke to 1-liters patentglass eller ei gryte med lokk. 

Servering: Soyasaus og chiliolje

Fremgangsmåte

Skrell fersk ingefær og riv den med rivjern. Fjern frøene fra chilien og skjær den i fine skiver. Halver sukkerertene og rens kinakålen – sørg for å være grundig så alt smuss forsvinner.

Fordel misopastaen og steinsoppen i to porsjoner, én porsjon i hvert glass. Tilsett halvparten av den revne ingefæren og halvparten av chilien i hvert sitt glass. Hell på kokende vann, ca. 2–3 cm. Rør ingrediensene rundt slik at de forskjellige smakene blandes sammen.

Tilsett deretter sukkererter og kinakål.

Skjær sjampinjonger, snitt vårløken og tilsett halvparten i hvert glass. Når dette er gjort, tilsetter du halvparten av nudlene til hvert glass.

Når det er tid å spise, tilsett 300 ml kokende vann til hver porsjon. Lukk glassene og la suppa stå i 4–6 minutter. 

Prøv også denne herlige bulgur- og kyllingsalaten som du kan lage raskt og enkelt med hjelp fra Quooker-kranen.

Når suppa har trukket i 4–6 minutter, åpner du glassene og putter en skive lime ned i bunnen av vært glass (klem gjerne limeskiva over glasset først slik at saften kommer med).

Dryss med fersk koriander og tilsett litt soyasaus og chiliolje før du serverer. 

Rengjøring ved hjælp av Quooker

Du kan bruke en Quooker til mange ting på kjøkkenet, både når du forbereder mat, men også når du skal gjøre rent etterpå. Bruk f.eks. kokende vann til å gjøre rent skjærefjøla og vasken. Da blir det mye enklere.