Kjøkkendesign: Slik hopper du på messingbølgen

Vil du gjerne fylle kjøkkenet med en av nåtidens største trender? Vi har samlet den beste inspirasjonen til kjøkkeninnredningen med messing her.

Quooker Fusion Round messing vannkran

Det gylne metallet er i høy grad på vei frem som et av tidens mest glohete materialer i moderne kjøkkendesign.

Trenden med messing ble understreket da det danske kjøkkenfirmaet Multiform på høsten 2017 fikk en prestisjefylt internasjonal designpris for beste kjøkkendesign. Multiforms prisbelønte kjøkkendesign, FORM 45, bruker nemlig messing som det toneangivende materialet – ja, faktisk er det snakk om et kjøkken som nesten utelukkende er designet i messing.

Men mindre kan det selvfølgelig også gjøre det, og det er mange muligheter for å bli med på messingbølgen. Vi har samler en rekke innredningstips til kjøkkensdesign med messing som du kan bruke med det samme.

Vask og vannkran

Hvis du ønsker å bruke messing på et av kjøkkenets viktigste plasser, kan det helt klart la seg gjøre. Det er nemlig mange flotte kjøkkenvasker i messing på markedet, som gir kjøkkenet et klassisk og eksklusivt utseende.

Det danske inventarsnekkeriet Kolon har skapt en veldig iøynefallende kjøkkenvask i messing. Vaskens standardmål er 50x40x19 centimeter, og selv om del vil få en patina med tiden, kan kjøkkenvasken i messing alltid poleres slik at den fremstår som ny igjen.

En annen opplagt plassering av kjøkkeninventar i messing, er krana. En armatur av messing fungerer nemlig som et blikkfang som skiller seg ut og kaster messingens gylne glød over hele kjøkkenet. Se på bare på denne Quooker-krana. 

Selv om messing er et av de mest trendy materialene akkurat nå, trenger du ikke bruke det over alt for å skape et moderne kjøkken. Vi håper at dette har gitt deg inspirasjon til kjøkkeninnredning med både små og store messingelementer.

Les mer om hotte kjøkkentrender og lekkert kjøkkendesign i vår inspirasjonsguide.

Håndtak

En annen måte å bringe messing inn i kjøkkeninnredningen på, er å fokusere på håndtakene. Messinghåndtak på kjøkkenfrontene er, uansett om det finnes andre messingelementer på kjøkkenet eller ikke, en elegant måte å bringe messingutseendet inn på kjøkkenet.

I takt med at messing har vunnet frem som et av nåtidens mest populære materialer, er det flere forhandlere som utvider sortimentet av messinghåndtak. Og selv om håndtaket kanskje ikke er noen større del av kjøkkenet, skal det ikke mer til for å bringe messingens karakteristiske gylne varme inn på kjøkkenet.

Det kan være vanskelig å innrede et nytt kjøkken. Få arkitektens fem beste innredningstips til kjøkkenet.

Lamper

Kjøkkenlamper skal både være dekorative og praktiske, og det er mange modeller i en moderne messinglook som får topp karakter på begge parameter. Det danske designmerket 101 Copenhagen ble riktignok grunnlagt først i 2017, men har allerede markert seg med flere design som setter tankene i gang og gir mye inspirasjon til kjøkkeninnredninger med messingfargen.

Messing er retro på sitt beste. Du kan også ta den helt ut og velge et helt retrokjøkken. Her finner du moderne, flotte kjøkken i retrostil.

Med modellen Arc Bulb Pendel Messing har 101 Copenhagen skapt ei lampe som lever opp til det moderne messingutseendet og som passer glimrende over spisebordet eller kjøkkenøya.