Slik blir foreldreoppgavene litt enklere

Har du små barn? Da er hjemmet ditt sikkert et sted der vannkokeren jobber på høytrykk for å tilberede flasker, rengjøre smokker og lage grøt.  

Selv om det er fantastisk å være forelder, kan jobben som følger med være ganske hard en gang i blant. Det er umulig å være ”supermamma” eller ”superpappa” hele tiden, og noen ganger kan det være godt å få en håndsrekning. Når barna er små er det viktig å spare tid der man kan, og det kan en kokende vannkran fra Quooker hjelpe deg med. Her er noen tips om hvordan du kan spare tid, og gjøre hverdagen med små barn litt enklere.

Rengjøre smokker

Når du blir mor eller far, finner du fort ut hvor mange steder en smokk kan være i løpet av en dag. Steder som ikke er i munnen til babyen. Smokkene kan utvikle seg til rene bakteriebomber, og derfor er det viktig å holde dem rene. Særlig de minste er lite motstandsdyktige for bakterier og smitte.

Det anbefales at du jevnlig gjør smokkene rene med kokende vann. Legg dem i en skål og fyll den med kokende vann fra Quooker-kranen. La smokkene ligge i et par minutter. 

Hvis smokkene trenger grundigere rengjøring, kan du koke dem i fem minutter. Tapp kokende vann fra Quooker-kranen rett i gryten og la det koke videre på komfyren - du trenger ikke å vente på oppkok.

Tilbereding av babymos og grøt

Når barnet ditt er rundt 4-6 måneder, kan du i følge Vores Børn så smått begynne å gi barnet litt grøt og mos, hvis barnet er klar for det. Velg gjerne økologiske eller norske råvarer, små barn fortjener det beste og råvarene skal være av god kvalitet.

Ertemos er sunt og fint å starte med når babyen skal introduseres for fast føde. Det eneste du trenger å gjøre, er å helle frosne erter i et dørslag og tine dem under kokende vann fra Quooker-kranen. Hell de møre ertene i en skål og mos dem med en stavmikser. Ertemosen er klar til servering. Tilsett en klatt flytende margarin eller olje, f.eks. rapsolje. Stavmikseren kan du gjøre ren under Quooker-kranen.

Når barnet begynner å spise grovere mat, med litt mer konsistens, er havregrøt en god og enkel løsning. Hell havregryn i en skål og tilsett en passende mengde kokende vann. Legg et lokk på skålen og la det trekke i noen minutter eller gi det et kort oppkok på komfyren. Grøten blir ekstra lekker og naturlig søtet hvis du drysser bær på toppen. Hvis du ikke har friske bær, kan du raskt tine frosne bær under Quooker-kranen. 

En rask kopp kaffe til mor og far

Sist, men ikke minst – med en Quooker i huset, er det hjelp å få etter en lang våkenatt med babyen. Lag kaffe raskt og enkelt når natten har vært lang. Masse kaffe...

Les også: Slik barnesikrer du kjøkkenet ditt