Brownie med sjokolade og hasselnøtt med Quooker
Hvem kan motstå en lekker brownie? Her finner du Jamie Magazines oppskrift på en uimotståelig brownie med sjokolade og hasselnøtter.
Quooker brukes til: Smelte sjokolade, rengjøring av vask og kjøkkenutstyr
Ingredienser
16 biter
250 g smør
300 g farin
225 g mørk sjokolade (200 g grovhakket, 25 g finhakket)
4 egg
60 g vanlig mel
1 ts bakepulver
60 g kakaopulver
50 g hvit sjokolade
50 g hasselnøtter
Fremgangsmåte
Varm ovnen til 180°C og gjør klar en bakeform (30 x 20 cm) med bakepapir. Brett ev. overskytende papir ut over bakeformens kant.
Fyll en kasserolle med to tredjedeler kokende vann og plasser den på komfyren på middels varme. Sett en skål som tåler varme opp i gryta (sørg for at det ikke kommer noe vann ned i skåla). Her smeltes smør, sukker og grovhakket sjokolade.
La blandingen kjøles ned en smule og hell eggene ned i skåla.
Rør mel, bakepulver og kakaopulver sammen i en skål og tilsett sjokolade og egg-blandingen. Rør det hele sammen.
Til sist heller du deigen i bakeformen.
Nøtter hakkes og fordeles ut over deigen i bakeformen sammen med finhakket mørk sjokolade. Sett kaka i ovnen og la den bake i 25 minutter.
Etter avkjøling deler du brownien i små biter og pynter med den hvite sjokoladen, så er kaken klar til servering.
Rengjøring ved hjelp av Quooker
En skål med størknet sjokolade rengjøres enkelt når du har en Quooker-kran til å hjelpe deg. Kokende vann oppløses raskt og effektivt, og du får tid til å nyte kaka istedenfor å stå med oppvasken.