Selleripuré med Quooker

Denne enkle selleripureen med sjampinjonger, hentet fra Jamie Magazine, gjør seg glimrende som tilbehør til f.eks. stuet oksekjøtt eller sprøstekte grønnsaker. 


Quooker brukes til: Koke selleri, vaske skjærefjøl og oppvask.


Ingredienser

Til 4 personer

1 sellerirot
1 generøs håndfull fersk timian
2 fedd hvitløk
Olivenolje til steking
1-2 ss smør
200 g stekte sjampinjonger
Parmesanost til servering

Fremgangsmåte

Fjern stilken og skrell selleriroten. Skjær den deretter i terninger med ca. 1 cm størrelse. Plukk bladene fra timianstilken (kast stilken). Pill hvitløk og hakk den fint.

Sett ei gryte med tykk bunn på komfyren med middels varme, tilsett en skvett olivenolje og hell i selleriterningene. Tilsett timianbladene og hvitløk samt salt og pepper etter smak. Rør rundt for å sikre at krydderet dekker sellerien og kok dem i 5 minutter eller til terningene er gyllenbrune.

Senk varmen og tilsett 3-4 spiseskjeer kokende vann. Legg lokk på og kok alt i 25 minutter til sellerien er mør – tilsett litt ekstra vann hvis væsken fordamper. Steng av varmen og mos sellerien til en grov puré. Hvis du ønsker en kremete puré, kan du bruke en blender.

Smak til med salt og pepper, og rør i smøret.

Avslutt med stekte sjampinjonger og revet parmesan.

Skjem deg selv bort litt med en dessert etter den sunne selleripuréen. Prøv denne uimotståelige brownien.

Rengjøring ved hjelp av Quooker

Du kan bruke Quookeren til mange ting, til matlaging, men også til rengjøring etter matlagingen. Bruk f.eks. kokende vann til å rengjøre skjærefjøla og vasken i en håndvending.