Salat med risnudler, reker og limedressing

Sunne nudler fra Nadia Mathiasen, journalist, kokebokforfatter og matbloggeren bak Foodfanatic.dk
Oppskriften byr på gode smaker fra flere verdenshjørner, og er en deilig rett som er rask å lage.

Ingredienser til 4 personer

  • 300 g tynne risnudler
  • 300 g store pillede reker
  • 6 ss fiskesaus
  • 4 ss sukker
  • 4 lime
  • ½ rød (eller ev. grønn) spisskål
  • 3 gulrøtter
  • ½ bunt koriander
  • 1 chilipepper
  • 1 liten rødløk
  • 100 g cherrytomater
  • ½ agurk
  • Salt og pepper
  • Olje

Slik gjør du

Bløtlegg risnudlene i kokende vann fra din Quooker, la ligge til de er møre. Det tar cirka 10 minutter, avhengig av typen nudler. Hell av vannet og la dryppe av.

Sauter rekene i litt olje i en stekepanne til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.

Bland fiskesaus, sukker og limesaft i en skål. Rør til sukkeret er oppløst.

Snitt spisskålen fint. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne staver. Hakk koriander og finsnitt chilien. Skrell løken, del den i to og snitt den fint. Del cherrytomatene i to, og lag avlange agurkstrimler med en potetskreller. Anrett nudler, reker, grønnsaker og urter i en skål, og vend i dressingen ved bordet.