Rødløk og fiken-chutney med Quooker

Oppskriften på denne herlige rødløk og fiken-chutney er utviklet i samarbeid med Jamie Magazine

Quooker brukes til: Kokende vann til å legge fikener i bløt, desinfisering av patentglass.  


Ingredienser

400 g tørkede fiken
1 ss olivenolje
2 rødløk, skrelt og skåret i fine ringer
2 ss brunt sukker
4 fedd hvitløk
6 pepperkorn
1 ss rødvinseddik
En håndfull grovhakkede valnøtter

Servering: Toast, blåmuggelost og friske fiken.

Fremgangsmåde

Tørkede fikener helles opp i en skål, kokende vann helles over til det dekker fikenene. La dem ligge i bløt i ca. 10 minutter.

I mellomtiden varmes olivenoljen opp i ei gryte på middels varme, tilsett rødløk og friter i ca. 10 minutter eller til løken er myk. Hell sukker opp og rør rundt til sukkeret er oppløst.

Hell vannet av fiknene og skjær dem i mindre biter. Tilsett fiken, hvitløk, pepper og eddik til løk/sukker-massen. Hell 150 ml kokende vann i og tilsett valnøtter. Kok opp og senk deretter varmen. La de putre i ca. 10 minutter.

Patentglass desinfiseres under kokende vann og tørkes med bunnen opp på et rent kjøkkenhåndkle. 

Når glassene er tørre og chutneyen har putrer ferdig, helles det direkte fra gryta over i et rent glass.

Smaker godt på ristet brød med ost

Chutneyen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil fire uker.

Les også hvordan du lager grillede grønnsaker med feta og tabouleh raskt og enkelt ved hjelp av Quooker-kranen.

Desinfisering ved hjelp av Quooker

Vil du være sikker på at patentglassene blir skikkelig rene, er det en god idé å skålde dem før bruk. Mattilsynet anbefaler at du bruker kokende vann til desinfisering fremfor diverse kjemikalier – og det gjøres veldig enkelt med en Quooker. Det kokende vannet skålder patentglasset slik at du unngår bakterier når du f.eks. skal servere en chutney eller marmelade.