Risotto med gresskar og pancetta med Quooker

Med kokende vann direkte fra Quooker-kranen trenger du ikke lenger vente på vannkokeren. Du finner oppskriften på risotto med gresskar og pancetta fra Jamie Magazine nedenfor. 

Quooker brukes til: Kokende vann til risottoris og rengjøring av vask

Ingredienser

Til 2 personer

150 g gresskar
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
4 stk. pancetta (eller vanlig bacon)
3 timianstilker
25 g smør + en ekstra spiseskje
140 g risottoris
100 ml hvitvin
1 hønsebuljongterning
40 g parmesan 

Fremgangsmåte

Skrell gresskaret – det gjør du enkelt ved å skjære av bunnen og toppen, sette det på høykant og bruke en skarp kniv til å fjerne skallet. Del det i to, fjern kjernene med en spiseskje og skjær kjøttet i terninger. Finakk løk og hvitløk. 

Varm oljen i en gryte, stek pancettaen i et par minutter til den er sprø. Ta pancettaen opp av gryten (som du ikke rengjør enda) og la overskuddsfettet renne av. Del pancettaen i småbiter.

Sett gryten tilbake på komfyren, stek timian og gresskar til det er gyllenbrunt. Tilsett vann slik at det dekker gresskaret, og la det koke til det blir mørt (ca. 20 minutter). Fjern gryten fra komfyren og sett den til side.

Sett en ren gryte på komfyren og smelt smøret. Tilsett finhakket løk og hvitløk, og fres det et par minutter til det blir mykt. Tilsett ris og fres videre under omrøring til risen blir blank. Hell i vinen og la det koke til vinen er absorbert. Husk å røre ofte.

Smuldre buljongterningen ned i risen og tilsett kokende vann. La risen ta til seg væsken, mens du regelmessig rører og væsken på ny har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen er «al dente»

Tilsett gresskar, det meste av pancettaen og revet parmesan i risottoen og rør alt sammen med en spiseskje smør. La risottoen stå og trekke under lokk i to minutter. Risottoen skal være bløt og kremet.

Smak til med salt og pepper. Server risottoen med resten av pancettaen, litt timian og revet parmesan.

Rengjøring ved hjelp av Quooker

Du kan bruke Quooker-kranen matlaging og rengjøring etter matlagingen. Bruk f.eks. kokende vann til å koke eller blansjere grønnsaker, og til å rengjøre skjærefjøla og vasken i en håndvending.

Etter risottoen kan du nyte en herlig dessert. Prøv denne uimotståelige brownien.