Slik ser en Quooker ut

Hvordan ser en Quooker ut, og hva er egentlig forskjellen på de ulike kraner og beholdere? Det gir vi deg svaret på her.

Kraner

Flex

Flex er en alt-i-1 kran med varmt, kaldt og kokende vann, og en fleksibel uttrekksslange. Som alle kranene våre, har kranen barnesikring, og takket være stoppefunksjonen for kokende vann, kan Flex ikke levere kokende vann når slangen er i bruk.

Fås i Round design
Overflater: Krom, Rustfritt stål og Black
Den viste modell er i Krom. 

Fusion

Fusion er en alt-i-1 kran med varmt, kaldt og kokende vann i en og samme kran. Du skal velge Fusion, hvis du ikke ønsker to kraner eller ikke har plass til to kraner ved vasken.

Fås i Round og Square design.
Overflater: Krom, Rustfritt stål, Black, Messing, Aldret messing og Gull.
Den viste modell er i Black.

Nordic Twintaps

En kokende vannkran og blandebatteri med varmt og kaldt vann i samme stilrene design. Den kokende vannkranen kan reguleres opp og ned i høyden for sikker påfylling. Velg Twintaps hvis du ønsker blandebatteri og en kokende vannkran separat.

Fås i Round og Square design.
Overflater: Krom, Rustfitt stål, Messing og Aldret messing.
Den viste modell er i Messing.

Nordic Single Tap

Kokende vannkran i stilrent design, som kan reguleres opp og ned i høyden for sikker påfylling. Du kan altså plassere en høy gryte stabilt på kjøkkenbordet og justere kranen deretter. Single Tap kan kombineres med et eksisterende blandebatteri, hvis du vil unngå å utskifte blandebatteriet.

Fås i Round og Square design.
Overflater: Krom, Rustfitt stål, Messing og Aldret messing.
Den viste modell er i Aldret messing.

Classic utgaver av Fusion og Single taps

Fusion-kranene og Nordic Single Taps er også tilgjengelige i classic utgaver, som vanligvis vil være et godt valg hvis du har et kjøkken i landlig stil. Classic Fusion og Classic Nordic Single Tap fås i runde og firkantede utførelser i overflatene krom og rustfritt stål. Classic Fusion er også tilgjengelig i aldret messing.

Classic-kranene i krom og rustfritt stålClassic-kranene i krom og rustfritt stål

Om kranene

Du kan alltid finne en Quooker som passer til ditt kjøkken. Du kan velge mellom seks ulike overflater:

  • Krom
  • Rustfritt stål
  • Black
  • Messing
  • Aldret messing
  • Gull

Alle modellene har barnesikring. Quooker er produktsertifisert i Norge av SINTEF Byggforsk.

Kraner i messing og aldret messing er helt unike, og ferdigstilles for hånd. Det kan derfor oppstå forskjeller i fargenyanser på de enkelte delene av kranen. Du får med andre ord din helt spesielle og individuelle kran. Overflaten vil patinere over tid, og fargen endres ved berøring, samt kontakt med f.eks matoljer, sure og basiske væsker.

Messing er et levende materiale som oksiderer og endrer seg over tid. Oksideringen gir produktet en røffere og vakker patina. Ønsker man seg en messinglignende overflate som alltid er blank bør man gå for overflaten gull.

Nordic Square blandebatteriene har et svingbart utløp, noe som gjør det mulig å vinkle vannstrålen. Dette gjelder utførelsene i krom, messing og aldret messing, dog ikke i utførelsen rustfritt stål.

Beholdere

PRO3

Beholderen inneholder 3 liter kokende vann og er vår meste solgte beholder. Du skal velge PRO3 hvis du har en vanlig husholdning. Beholderen kan også brukes i kjøkken med skuffer. Beholderen kan stå på gulvet i kjøkkenskapet eller henges på veggen med et opphengsbeslag. Merk at beholderen må monteres stående.

― Er Quookeren til ditt eget kjøkken, vil du fint klare deg med en PRO3-beholder.

COMBI

Velg en COMBI -beholder hvis du ikke har innlagt varmt vann. Beholderen inneholder 7 liter kokende vann. Beholderen blir koblet til kaldvannsrøret og gir kokende vann (100°C) via den kokende vannfunksjon, og varmt vann (50-60°C) fra det alminnelige blandebatteri.  COMBI-beholderen blander det kokende vannet med kaldt vann, slik at du omgående får varmt vann.

COMBI+

Velg en 7 liters COMBI+ beholder, hvis du venter lenge på det varme vannet på kjøkkenet, og dermed har et stort vanntap. Du får varmt vann omgående, da COMBI+ beholderen blander det kalde vannet med kokende vann i blandeventilen. Etterhvert som det varme vannet fra varmtvannsberederen når frem til blandeventilen, blandes det mindre og mindre kokende vann i.

En COMBI+ beholder løser det problem at man i noen husstander venter lenge på at det varme vannet kommer ut av kranen. Det blir til en vanntap på mange tusen liter hvert år – noe du unngår med en COMBI+ beholder.

PRO7

Beholderen inneholder 7 liter kokende vann. Du skal velge denne hvis du har en stor familie. Beholderen er beregnet til profesjonelle brukere som hoteller, restauranter, offentlige institusjoner og cafeer.

PRO7 er hovedsaklig til profesjonelt bruk som f.eks barnehager, cafeer, kantiner og liknende. Du kan jo spørre deg selv: Når har du bruk for mer enn 3 liter kokende vann på en gang? Det er sjeldent. 10-12 minutter etter du har tømt din PRO3- beholder er der jo atter 3 liter kokende vann klar til bruk.