Posjert torsk og grønnsaker med Quooker

Lær hvordan du posjerer fisk raskt og enkelt med Quooker. I samarbeid med Jamie Magazine leder vi deg gjennom tilberedningen av en lekker rett av posjert torsk og vårgrønnsaker – vel bekomme! 

Quooker brukes til: Kraft, posjering av fisk, rengjøring av vask 


Ingredienser

Til 4 personer

150 g belugalinser (rensede)
1 sjalottløk (skrelt og finhakket)
150 g blandede sukkererter, erter og bønner
1 brokkolihode
2 rødbeter (i tynne skiver)
4 torskefileter (ca. 150 g per stykk med skinn)

Servering: Sitronskiver og karse

Kraft

2 gulrøtter (skrelt og grovhakkede)
2 løk (skrelt og delt i fire)
4 fedd hvitløk
2 selleristenger (grovhakkede)
1 krydderbukett (en bunt av persille, timian, estragon og kjørvel)
1 stjerneanis

Fremgangsmåte

Kraft

Kraftingrediensene samles i en stor gryte med en spiseskje grovt havsalt. Tilsett 1,5 liter kokende vann som du koker opp og lar putre i ca. 30 minutter. Fjern gryten og la den stå i ca. 10 minutter til smaken har satt seg. Sil deretter kraften over i ei skål.

Torskefilet og grønnsaker 

Hell en spiseskje olje i gryta, tilsett linser og hakket sjalottløk og la det steke i tre minutter. Hell 200 ml kraft i gryta, la det koke i ca. 20 minutter eller til linsene og løken er myk.  

Fyll ei ny gryte med kokende vann, tilsett sukkererter, erter, bønner og brokkoli. Kok i ca. 1–2 minutter og tilsett rødbeter (slik at du unngår at de farger de andre grønnsakene for mye). Kok i ytterligere 1–2 minutter eller til grønnsakene er al dente. Hell vannet av grønnsakene og sett dem til side.  

Varm grønnsakkraften til posjering. Senk torskefiletene forsiktig ned i den varme kraften (det er viktig av kraften ikke koker fordi fisken da kan falle fra hverandre).

Fisken posjeres i 6–8 minutter og fjernes deretter forsiktig fra gryta. 

Linser, brokkoli og rødbeter fordeles i fire porsjoner og toppes med fisken. Dryss over olivenolje og karse, og server umiddelbart.

Avslutt middagen med en lekker dessert. Les hvordan du lager en marmorkake ved hjelp av Quooker-kranen.

Rengjøring ved hjelp av Quooker

Både til matlaging, men også etterpå er Quooker en god venn – bruk f.eks. kokende vann til å rengjøre skjærefjøla og vasken i en håndvending.