Pasta penne med rosenkål og chorizo med Quooker
Det er mange måter å servere rosenkål på, og noen er mer populære enn andre. I denne oppskriften fra Jamie Magazine finner du en enkel rosenkålrett med pasta penne, chorizo og mandler.
Quooker brukes til: Tilberedning av pasta, blansjere grønnsaker.
Ingredienser
Til 4 personer
200 g rosenkål
4 små chorizopølser
4 fedd hvitløk (finhakket)
350 g pasta penne
1 håndfull bladpersille (finhakket)
Sitronskall fra 1 økologisk sitron
40 g mandler (ristede)
Servering: Parmesanost
Fremgangsmåte
Skyll rosenkålen og legg i en gryte med kokende vann. Blansjer i tre minutter og hell deretter vannet av. Avkjøl rosenkålen og del dem deretter i fire.
Varm en spiseskje olivenolje i panna og legg i chorizoen. Etter ett minutt tilsetter du hvitløk og lar det steke i ytterligere ett minutt. Tilsett rosenkål og stek i 1–2 minutter.
Kok pastaen etter anvisningen på pakka. Hell deretter vannet av og tilsett blandingen med chorizo og rosenkål, persille og sitronskall.
Anrett i porsjoner og strø over mandler og parmesanost.
Rengjøring ved hjelp av Quooker
Rengjøringen gjøres enkelt når du har en Quooker til å hjelpe deg. Du kan f.eks. bruke det kokende vannet fra Quookeren til å raskt rengjøre skjærefjøla og gjøre vasken ren i en håndvending.