Oksegryte med Quooker

Det er aldri morsomt når dagene blir kortere og kaldere. Men det er en glede å oppdage den nye sesongens råvarer og sette dem sammen til en velsmakende rett. Her får du en oppskrift på en lekker høstgryte med oksekjøtt, hentet fra Jamie Magazine.  

Bruk Quookeren til å lage en stor porsjon av denne gryteretten, og spar deg selv for 10 minutters forberedelser neste gang du har gryterett på menyen.

Quooker brukes til: Koke kraft, dampe grønnsaker, rengjøring av oppvask. 

Ingredienser

Til 8 personer

2 løk
2-3 stilker rosmarin
Olivenolje
1 kg kjøtt i terninger
2 selleristilker
200 g perleløk
En generøs dæsj med balsamicoeddik
500 ml mørk øl
500 ml oksekraft
300 g blandet sopp
Blader bra bukett timian

Servering: Dampede grønnsaker (sesongbetont)

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C.

Skrell løk og skjær i fine skiver. Pill blader av rosmarinstilkene (stilkene kastes) og hakk bladene fint. Bland løk og rosmarin i en liten skål. 

Varm opp en spiseskje olivenolje i ei gryte (ildfast), tilsett løk og rosmarin og stek i ca. 8 min. eller til det er gyllenbrunt. Rør ofte.

Hell ingrediensene fra gryta over i en skål (gryta skal ikke vaskes enda) og sett deretter skåla til siden.

Skjær kjøttet i terninger. Sett gryta tilbake på komfyren og brun kjøttet i ca. 5 minutter til saften er karamellisert. Tilsett selleri, skåret i fine skiver, og perleløk til kjøttet. La det steke i ytterligere 6–8 minutter. Tilsett eddik, øl og oksekraft. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Legg et ark bakepapir over gryta og dekk til med lokk. La kjøttet stå i ovnen i ca. 2 timer.

Varm deretter en spiseskje olivenolje på ei panne på middels varme og stek soppen sammen med timian i ca. 10 minutter til soppen er brunet og vannet (fuktigheten) er fordampet.

Etter to timer i ovnen helles sopp og løk/rosmarin-blandingen i gryta og la alt stå i ytterligere 30 minutter.

Retten serveres sammen med dampede grønnsaker.

Etter gryteretten kan du nyte en herlig dessert. Prøv denne uimotståelige brownien.

Rengjøring ved hjelp av Quooker

Du kan bruke Quookeren til matlaging, men også til rengjøring etter matlagingen. Bruk f.eks. kokende vann til å rengjøre skjærefjøla og vasken i en håndvending.