Oh baby!

Med en Quooker i huset blir baby-livet en lek. 

Sikrere enn vannkokeren

Kokende vann og barn –  er du skeptisk? Saken er at Quooker-kranen faktisk er sikrere enn du tror. Hvert år skjer det tusenvis av skåldingsulykker i forbindelse med vannkokere, og ofte er det barn involvert. Med Quooker er det ingen ledninger å dra i, og den kan heller ikke falle på gulvet. Den sitter fastmontert på kjøkkenbenken, og kan ikke rikkes på. Quooker-kranen er også barnesikret, og i motsetning til vannkokeren er den isolert på en måte som gjør at den ikke blir varm ved bruk. Skulle det likevel være en liten hånd som prøver å røre strålen, vil vannet naturligvis være varmt, men i motsetning til en veltet kjele med kokende vann hvor man brenner seg med en gang, er det kokende vannet fra Quooker-kranen blandet med luft, slik at man rekker å trekke hånden til seg.


Tilbered morsmelkerstatning på kort tid

Når du tilbereder morsmelkerstatning skal vannet være kokt, men for å ikke ødelegge vitaminene og mineralene må ikke vannet overstige 37 grader.  Melken skal alltid være nylaget og dette kan noen ganger føre til litt stress. Med en Quooker kan du sette kokt vann klar til bruk i kjøleskapet i inntil 24 timer, noe som gjør det enklere. Så heller du kokende vann rett fra Quooker-kranen, og sper på med kaldt vann til melken får riktig temperatur. Genialt!

Vi har spurt en rekke barnefamilier om hvilke snarveier de tar for å minske stresset i hverdagen. Les deres beste tips her.

Mos på tre måter

Klargjør alle grønnsakene og hell kokende vann over, før du lar det koke videre på komfyren. Fem til ti minutter senere har du babymosen klar. Som alternativ til fruktmos på glass: Kjøp frossen frukt, legg det i en gryte, tilsett kokende vann fra Quookeren og la det koke et par minutter før det blandes. Tips: planlegg framover og frys mosen ned i små porsjoner.

Grøt og velling i en fart

Bruker du den raske pulverversjonen, er Quooker-kranen en skikkelig hit. Havregrøt lages på ett til to minutter, og vellingen blir klar på et blunk. For dette vet vi godt: når babyen først er sulten, bør maten være klar NÅ.

og det viktigste... Kaffe til trøtte foreldre

Instant-kaffe har aldri vært mer instant, for nå trenger du ikke engang å vente på at vannet skal koke.