Kan jeg kjøpe et nytt kjøkken for under 30 000 kroner?

Du trenger ikke velge IKEA for å finnet et nytt kjøkken til under 30 000 kroner. Her får du to av de store kjøkkenfirmaenes bud på en billig løsning.

Hvor langt kan du komme med 30 000 kroner når du vil skape et nytt kjøkken? Spørsmålet har vi stilt til to konsulenter fra forskjellige kjøkkenfirmaer, og selv om det er uenighet om detaljene, er det stor enighet om de overordnede linjene.

― Jeg ville prioritert benkeplata, fordi den er vanskeligere å bytte ut. Det er enklere å skifte frontene.

Er du ute etter en billig kjøkkenløsning, er det ikke plass til levering og montering. Derfor må du være innstilt på å selv finne frem vater og skrutrekker.

Starter du helt fra bunnen av på kjøkkenet, må du også kjøpe hvitevarer, og her anbefales det å kjøpe dem brukt. Du kan blant annet gå til FINN og søke etter det du mangler. Nye hvitevarer vil nemlig tømme budsjettet ditt, sier alle konsulentene.

Få flere tips til billige kjøkkenløsninger her.

HTH-kjøkken

Hos HTH er filialsjef og salgskonsulent Mads Peder Kristensen positiv til at det går å skaffe et kjøkken til under 30 000 kroner.

― Ja, det kan man godt finne. Vi har kjøkken stående som passer inn i den prisklassen og det er et kjøkken i en rimelig størrelse, forklarer Mads Peder Kristensen.

Hvis kjøkkenet er på en størrelse med hva man vanligvis finner i en leilighet, kan du både få malte og melaminfronter. Hvis det er det lite kjøkken kan du også få det i en håndtaksfri design.

Et kjøkken med fronter uten håndtak er dyrere fordi håndtakene er frest inn i fronter og skuffer. Mads Peder Kristensens førsteprioritet ligger dog et annet sted.

― Jeg ville prioritert benkeplata, fordi den er vanskeligere å bytte ut. Det er enklere å skifte frontene. Og så skal benkeplata kunne tåle det meste. En laminatbenkeplate ville vært et godt valg til et billig kjøkken, sier Mads Peder Kristensen.

― Vi har flere kjøkken stående som passer inn i den prisklassen og det er et kjøkken i en rimelig størrelse.

Kvik-kjøkken

Så lenge du henter og monterer selv, kan du helt klart få et kjøkken fra Kvik. Slik lyder meldingen fra Kviks kjøkkenekspert, Jens Olesen.

Heller ikke hos Kvik det som regel plass i budsjettet til et håndtaksfritt kjøkken. Derimot finnes det funksjoner som skap med selvlukking som standard, også i et billig kjøkken.

Her kan du lese mer om hvordan du får styr på kjøkkenbudsjettet.

Du kan forhandle, men ikke mye

Noen ganger kan du forhandle deg til en bedre pris, men det avhenger oftest av hvor mye du kjøper. Med en billig løsning er det i utgangspunktet ikke så mange elementer som inngår, og derfor er det heller ikke så mye å forhandle med. Prisene er satt så lavt som mulig på forhånd, lyder forklaringen fra Kvik.

En annen mulighet er å holde øye med kjøkkensfirmaenes utstillingsmodeller som vanligvis selges med en god porsjon rabatt. Du finner utstillingsmodellene på firmaenes nettsider, men du kan også spørre kjøkkenkonsulenten i din lokale forretning om hvilke utstillingsmodeller de har til salgs.