Marokkansk pølserett av Thomas Alcayaga
Utgangspunktet er en bit medisterpølse som er igjen fra julefrokosten, men det kan også være hvilket som helst stykke kjøtt som vi gjenoppliver med varme krydder.
Oppskriften tar bare 30 minutter å lage.


4 personer – 30 minutter
Egentlig er oppskriften kanskje ikke helt marokkansk, men en liten vri på en svensk pølserett, bare i nordafrikansk drakt. Couscous og Quooker er bestevenner når man skal lage et kjapt måltid. Hell kokende vann over couscous-en, dekk til med plastfolie og etter 10 minutter har du et deilig og varmt tilbehør til gryteretten din, som selvfølgelig også passer fint i matpakken neste dag.
Slik gjør du det
Skjær løk, hvitløk og chili i tynne strimler, og fres det lett i en stekepanne. Kutt medisterpølsen i skiver, og tilsett sammen med tomater som er delt i to. Stek i 2-3 minutter. Tilsett krydder og tomatpuré, og stek litt til. Til slutt tilsetter du hønsefond og lar det hele småkoke. Smak til med salt og pepper.
Legg couscous og frosne erter i en skål. Dryss over litt salt. Hell over kokende vann til blandingen er dekket med 1,5 cm. Dekk til med plastfolie, og la trekke i 8-10 minutter. Vend inn olje, finhakkede urter og nøtter. Du kan supplere med flere grønnsaker, nøtter, urter og tørket frukt. Server dette som en bunn for pølsegryten. Topp med urter, chili og yoghurt.
Ingredienser
Pølsegryte:
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- 250 g stekt medisterpølse
- 150 g cherrytomater
- 1 ss ras el hanout-krydderblanding
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl hønsefond
Couscous:
- 300 g tørr couscous
- 150 g ekstra fine erter
- 4 ss finhakket persille
- 4 ss finhakket mynte
- 2 ss olivenolje
- 40 g usaltede pistasjnøtter (kan eventuelt erstattes med andre nøtter)
I tillegg:
- Frisk koriander og mynte
- Chilisaus
- 2 dl naturell yoghurt



