Marmorkake med Quooker

Her finner du oppskriften på en lekker marmorkake fra Jamie Magazine, og med en Quooker går det raskt å smelte sjokolade samt rengjøre kjøkkenredskapene etterpå. 


Quooker brukes til: Kokende vann til å smelte sjokoladen, rengjøring av kjøkkenredskaper. 


Ingredienser

8-10 biter

250 g smør 
250 g hvetemel
250 g melis 
5 egg 
7 g bakepulver
100 g mørk sjokolade (72 % kakao)
2 ss melis (til glasur)

Fremgangsmåde

Varm ovnen til 180°C. Smør en bakeform og strø litt mel i den. 

Ha smør, melis og litt salt i en skål og rør det sammen i ca. 10 minutter til blandingen er lett og luftig. Sikt mel, tilsett egg og bakepulver, og rør igjen.

Når blandingen er sammenhengende, heller du en tredjedel over i en separat skål. 

Sett deretter begge skålene til siden.

Skjær sjokoladen i småbiter og hell i en skål som tåler varme. Fyll en gryte med kokende vann, sett skålen med sjokoladebitene oppi og la sjokoladen smelte.

Hell sjokoladen opp i den skålen som inneholder en tredjedel av kakedeigen (den minste delen) og rør rundt til deigen har fått en jevn brunfarge.

Hell halvparten av den lyse kakedeigen oppi bakeformen og spre den ut slik at bunnen er dekket. Hell deretter den brune deigen oppnå og avslutt med den resterende delen av den lyse deigen på toppen.

Ta en kniv og lag sikksakk-bevegelser gjennom deigen for å skape marmoreffekten.

Sett kaka på midterste rille i ovnen. Senk temperaturen til 170°C og la kaka stå i ovnen i ca. 70 minutter til den er gyllenbrun.

Rett før servering drysser du kaka med melis.

Rengjøring ved hjelp av Quooker

Du kan bruke en Quooker til matlaging, men også til rengjøring etter matlagingen. Bruk f.eks. kokende vann til å rengjøre sjokoladeskåla og vasken i en håndvending.

Prøv en frisk hjemmelaget iste mens du nyter marmorkaken. Les hvordan du kan lage isteen raskt og enkelt.