Løsninger til kjøkken/allrom: Drømmer du om en kjøkkenøy?

Kjøkkenøyen er en god og populær løsning til kjøkken/allrommet. Her får du alt det du trenger å vite om den moderne kjøkkenklassikeren.

 

 

Kjøkkenet pleide å være gjemt vekk bak vegger og lukkede dører, men de siste årene har veggene blitt revet ned. Det åpne kjøkkenet/allrommet er inn, og tendensen ser ikke ut til å forandre seg med det første. Det forteller innredningskonsulent Invita Kenneth Barfred, som til daglig veileder kunder til de mest optimale kjøkkenløsningene.

― Kundene kommer som regel med en bildefantasi om hvordan kjøkkenet skal se ut, men når vi stiller noen spørsmål om hvordan de bruker kjøkkenet, så kan de godt se at kjøkken er noe helt annen enn bare det man ser, sier Kenneth Barfred.

― En kjøkkenøy som består av benkeplate med underskap og uten installasjoner, er den mest praktiske. Det gir flest bruksmuligheter.

De fleste kommer nemlig hjem sent om ettermiddagen og så skal man gjøre lekser og lage mat, slappe av og kanskje jobbe litt. 

I et kjøkken/allrom skjer alle aktivitetene i samme rom, og til det formålet er kjøkkenøya en god løsning.

― Kjøkkenøya gir mer benkeplass, flere sitteplasser for mulighet til ekstra arbeidsplass på kjøkkenet, sier Kenneth Barfred.

Finn flere gode løsninger til allrommet her.

Hva vil du med kjøkkenøya?

Skaper, skuffer, kjøkkenvask, kokeplater eller kanskje et vinskap? Alt er teknisk sett mulig, så det er heller aktivitetene i kjøkkenet/allrommet som setter grenser for hva du kan ha på kjøkkenøya.

Drømmer du om ei kokeøy, er det sjeldent plass til en arbeids- eller lekseplass. Plasserer du vasken i kjøkkenøya, kan det være en fordel å også ha oppvaskmaskinen der, slik at du raskt kan skylle serviset og sette alt i maskinen uten å lage dryppspor over gulvet. Alternativt kan du ha to vaskeservanter. Derfor lyder anbefalingen fra innredningskonsulenten at kjøkkenøya fungerer best når den ikke inneholder noen av de faste arbeidsstasjonene.

― En kjøkkenøy som består av benkeplate med underskap og uten installasjoner, er den mest praktiske. Det gir flest bruksmuligheter ved øyen, sier Kenneth Barfred.

Den nøyaktige størrelsen, formen og innredningen av en kjøkkenøy vil alltid være et spørsmål om konkrete behov og ønsker samt hvordan mulighetene rent fysisk er på kjøkkenet. Derfor presenterer vi noen overordnede retningslinjer som interiørkonsulentene bruker når de skal gi råd til kundene.

Stylist Mille Fly gir tips til hvordan du kan skape harmoni i allrommet.