Koppnudler deluxe

Hjemmelagde koppnudler er perfekte for å redde matrester fra kjøleskapet, slik at du kan lage annerledes matpakker eller deilig comfort food til vinteren.

4 stk – 10 minutter

Bruk forkokte nudler for å være sikker på at de blir ferdige, siden de bare skal varmes opp. Du kan også bruke vanlige hvetenudler, men da bør du forkoke dem for å være sikker på at de blir ferdige.

Du kan egentlig bruke de fleste grønnsaker, bare sørg for at de skjæres i tynne strimler eller små biter slik at du er sikker på at de blir ferdige. Så jo hardere grønnsak, jo mindre biter.

Her brukes flytende konsentrat av fond, fordi det blander seg bedre enn buljongterninger eller buljongpulver. Følg anvisningen på pakken slik at det passer til mengden vann du har i glasset. Og heller litt sterkere blandet enn for tynt.

Slik gjør du det

Fordel nudlene i bunnen av store syltetøyglass. Så tilsetter du tynne skiver kjøtt, sukkererter, paprika, purre, broccoli og enoki-sopp. Alt skal være skåret i tynne skiver eller strimler, slik at de tilberedes raskt. Topp med bønnespirer og friske urter.

Rør sammen hønsebuljong og soya, sesamolje, fiskesaus og tabasco. Fordel i 4 små beholdere.

Når kopp-nudlene skal spises, heller du bare ”suppekonsentratet” over, og tilsetter kokende vann rett fra kranen. La suppen trekke i et par minutter for servering slik at alt blir varmt.

Ingredienser

  • 2 pakker forkokte nudler (eller 150 g glassnudler)
  • 200 g skinke eller kylling i tynne strimler
  • 75 g sukkererter
  • 1 rød paprika
  • 1 liten purre
  • 1 pakke enoki-sopp
  • 75 g bønnespirer
  • 1 halvt broccolihoved
  • Frisk mynte og koriander

  • 4 ss konsentrert hønsebuljong (tilsvarende cirka 1,5-2 liter vann)
  • 0,75 dl soya
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ts tabasco (eller lignende chili)