Et kokende ess i ermet

Matblogger, kokebokforfatter og TV-yndling Ida Gran-Jansen har et hemmelig ess i ermet som bistår når hun utvikler oppskrifter, eksperimenterer med nye smaker og lager sin elskede kaffe. For med Quooker på laget går matlagingen som en lek.

 ― Den er så fin den her i messing. Den får en litt annen look med tiden og ser litt rustikk ut. Det liker jeg så godt.

Ida Gran-Jansen smiler bredt.  Programlederen og matbloggeren ble et kjent fjes da hun stakk av med seieren i Hele Norge Baker i 2013. Siden den gang har hun vært involvert i en rekke TV-produksjoner, og har gitt ut egne kokebøker. 

Tid spart og tid tjent

30-åringen fra Oslo har alltid vært glad i å lage mat. Fristende bilder av karamellfylte boller, sprø vannbakkels og de lekreste middagsretter preger bloggen. Men selv om matlaging både er yrke og hobby, setter hun pris på å kunne spare tid. Tid som heller kan brukes til å finjustere oppskrifter og eksperimentere med nye smaker.

― Jeg kjente godt til Quooker før jeg skaffet meg det fordi moren min har hatt det i flere år, og hun bruker sin veldig mye. Jeg bestemte meg for at en sånn ville jeg også ha. Så da jeg kjøpte egen leilighet, var det ingen tvil om at Quooker - kranen skulle på plass, forteller Ida som nesten har glemt hvordan livet var med vannkoker, et produkt hun omtaler seg som ”svært lite fan av”. 

― Jeg tror veldig mange hadde hatt god nytte av en Quooker, for den er veldig brukervennlig og kompletterer kjøkkenet på en god måte. Den har en mengde funksjoner som jeg setter stor pris på.

Quooker-kranen kan brukes til så mangt. Finn ut av hvordan du får mest ut av den kokende vannkranen fra Quooker.

For Idas Quooker har vært i daglig bruk siden hun fikk den, og den hjelper henne til matlaging og sørger for at vannbadet som skal smelte sjokolade til de lekre dessertene, er klart på et blunk. Quooker - kranen sørger for kaffe og te på minuttet og ikke minst bistår den med vanskelig rengjøring.

― Du vet, stearin som alltid setter seg fast på lysestakene? Quooker er helt rå på å fjerne det. 

Rene flater

― Jeg liker at jeg sparer tid med Quooker. Jeg er veldig glad i kaffe og pleier å bruke presskanne. Da er det veldig fint å  slippe å måtte vente på at vannkokeren skal koke opp vannet.

Tid spart er heller ikke det eneste Ida liker med sin kokende kjøkkenkamerat. Muligheten til å unngå en rotete kjøkkenbenk, er også av betydning. I allefall hvis du har liten plass i utgangspunktet.

― Spesielt de som bor i mindre leiligheter bør skaffe seg en Quooker, da slipper de unna rot og sparer den sårt tiltrengte plassen, mener Ida, og legger til:

― Så er den jo også veldig fin å se på, og det er et stort pluss!

Quooker-kranen fås i mange varianter. Her kan du se hva som er forskjellen på de ulike kranene og beholderne.

Buzz blant venner

At Quookeren genererer oppmerksomhet når Ida har venner på besøk, er det heller ingen tvil om

― De fleste som kommer vil gjerne bort å teste, og synes det er et kult produkt, forteller Ida, som også har inspirert vennene til å skaffe seg sin egen.

― En av mine beste venninner fikk seg nylig Quooker. Nå elsker hun den!

Hvem: Matblogger og programleder, Ida Gran-Jansen
Hvor: Leilighet i Oslo
Har hatt Quooker siden 2015 og kan ikke leve uten