Lite kjøkken? Her er løsningene som redder deg

Når plassen er trang på kjøkkenet, må du finne smarte løsninger for å utnytte plassen optimalt. Her får du veiledning og gode kjøkkenløsninger til små kjøkken.

Du står og ser på kjøkkenet ditt. Du tenker på de 16 kassene med servise, potter, panner, kanner, glass, kaffekvern, krydder og kokebøker. Det virker nesten helt umulig å få plass til alt, og samtidig ha plass til å lage mat.

Heldigvis er du ikke den første som står i den situasjonen, og kjøkkenfirmaene kan hjelpe deg med gode råd om innredning og smarte løsninger som utnytter plassen best mulig.

Bruk plassen der hvor den er

Mye veggplass gjør det selvfølgelig enkelt og greit å montere kjøkkenelementer på rad og rekke, men det finnes også andre muligheter hvis du har litt mindre veggplass. På kjøkkenet er det kanskje en nisje, en krok eller en vinduskarm som du kan utnytte til å få plass til det siste.

Og ellers lyder rådet fra konsulenten: Se opp!

― Bruk plassen der hvor den er. Tenk for eksempel på ekstra høye overskap eller sett flere overskap over hverandre hvis det finnes plass, sier Mads Peder Kristensen.

Kan du gi fra deg litt gulvplass, kan du også velge underskap med ekstra dybde som både øker arbeidsområdet og gir betydelig med oppbevaringsplass i skapene. Hvis plassen er trang, kan du investere i smalere kjøkkenskap. Kjøkkenfirmaene har et bredt utvalg av skapstørrelser, og det finnes helt klart en løsning som vil passe til kjøkkenet ditt.

Oppbevaring er første prioritet

Normalt fokuserer kjøkkenkonsulentene på å gi deg mest mulig benkeplass slik at du får gode arbeidsforhold på kjøkkenet, men det er ikke så svart og hvitt når du skal innrede et lite kjøkken. Selv om benkeplassen fremdeles er viktig, må du også tenke på oppbevaringsplassen. Det forklarer Mads Peder Kristensen, som er salgskonsulent for HTH.

― Tenk på skapplassen. Helst skuffer og uttrekksskap hvor du kan få et bedre system for krydder, servise og andre kjøkkenting. På den måten utnytter du plassen best mulig, sier Mads Peder Kristensen.

Formålet er å få alt gjemt vekk fra arbeidsområdet slik at du ikke må slåss med serviset når du lager mat.

Les også hvor langt du kan komme for 30 000 kroner når du skal kjøpe nytt kjøkken.

Smarte løsninger til kjøkkenet

Kjøkkenfirmaene har også utviklet flere fleksible løsninger som gir deg ekstra benkeplass når du trenger det. To eksempler er HTHs Worktop ID og Invitas Bordplade Optimizer. Begge består av et underskap på hjul som du kan trekke ut på gulvet. Samtidig klapper en bordplate opp mellom underskapet og benken. På den måten får du én meter ekstra benkeplass å arbeide på eller spise ved. 

 

Et opslag delt af HTH Køkkener (@hthkoekkener) den

Du kan også montere en benkeplate på veggen med hengsler slik at du kan folde platen ned når du skal bruke den. Hos HTH har de utvidet denne løsningen med sin Table ID. Med HTHs Table ID får du ikke bare et vegghengt bord, men også et skap på veggen når bordplata er slått opp.

I veggskapet kan du f.eks. oppbevare servise. Når benkeplaten slås opp får du mer gulvplass, og i fronten er det en oppbevaringslomme med plass til pyntegjenstander, krydderurter eller annet.

Du kan finne enda flere tips om hvordan du innreder et lite kjøkken i vår guide om kjøkkenløsninger.

 

Et opslag delt af HTH Køkkener (@hthkoekkener) den