Ingefærshot med timian og chili med Quooker
Ingefær har vært populært lenge. Ingefær er sunt og godt for mange ting, men denne oppskriften gjør den enda hottere. Vi tilsetter nemlig chili og timian. Det gir ingefærshoten en deilig varme og en krydret tone. Drikk den f.eks. om morgenen når du trenger en ekstra boost.
Quooker brukes til: Kok ingefær og timian/chili-blandingen
Ingredienser
50 g snittet ingefær
0,5 l kokende vann
¼ chili
25 g timian
2 sitroner
1 ts honning
Fremgangsmåte
Skrell og snitt ingefæren. Hakk chili og timian og legg det i en gryte sammen med ingefæren. Tilsett kokende vann og la det putre i ca. 20 minutter.
Tilsett deretter saften fra to sitroner samt 1 ts honning og rør rundt.
La blandingen trekke til når ca. 40 grader. Hell blandingen via en sil og over på flaske eller glass.
Ingefærshoten kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 14 dager.
Du kan se alle våre oppskriftsvideoer på Quookers YouTube-kanal.