Hold kjøkkenet ditt rent og hygienisk

Kjøkkenet er husets hjerte og blant rommene vi bruker mest. Samtidig er det også et rom som blir veldig fort skittent. Med Quooker på laget kan kjøkkenet ditt holdes rent og hygienisk.

Bakteriefrie kjøkkenredskaper

Kjøkkenredskaper som skjærebrett, kniver, sleiver og visper kan utvikle seg til seriøse bakteriebomber. Vil du sikre at kjøkkenredskapene blir ordentlig rene, bør du koke dem. Mattilsynet anbefaler at du bruker kokende vann til desinfisering. Med Quooker kan du enkelt skylle skjærebrettet i det kokende vannet. På den måten unngår du blant annet bakterier fra rått kjøtt.

Hold oppvaskredskapene rene

Er det noe som blir brukt ofte, så er det oppvaskutstyret på kjøkkenet. Oppvaskbørster og stålsvamper inneholder enormt mange bakterier og blir ofte benyttet igjen og igjen. Hvis kjøkkenredskaper og servise skal være bakteriefrie og rene, er det derfor en god idé å starte med oppvaskutstyret. Bruk derfor Quooker-kranen til å jevnlig skylle oppvaskbørsten og resten av oppvaskutstyret.

Enklere oppvask

Etter en deilig lasagnemiddag er det tid for matlagingens kjedelige bakside - nemlig oppvasken. Oppvask av ildfaste former der fett og rester brennes fast er ofte vanskelige å få bukt med. Med en Quooker blir den daglige rengjøringen av former, gryter og stekepanner mye lettere og fettet fjernes enkelt. Still lasagneformen eller langpannen på kjøkkenbenken, tilsett oppvaskmiddel og fyll opp med kokende vann fra kranen. La det stå i noen minutter og skrubb.

Skal matlagingen også gå kjapt? Se hvordan du lager to herlige og sunne retter på et blunk.

Skyll grønnsaker og unngå matforgiftning

Det er spesielt frukt og grønt fra utlandet som kan føre til matforgiftning. I noen tilfeller er det nok å skylle frukt og grønt i springen, men Mattilsynet anbefaler at enkelte råvarer blir varmebehandlet. Dette gjelder blant annet babymais, sukkererter og asparges hvis du skal benytte dem som snacks eller i salat. Bruk Quooker-kranen til å blansjere grønnsakene, så slipper å bekymre deg for matforgiftning.