Grønnsakssuppe med krutonger med Quooker

Noen ganger har man de dagene hvor man kommer sent hjem og ikke har tid eller overskudd til å lage en velsmakende og sunn kveldsmat. Allikevel er det akkurat de dagene hvor du trenger er sunt alternativ. Hvis du kjenner deg igjen, kan vi anbefale denne grønnsakssuppen med krutonger – klar til servering på bare 20 minutter. Grønnsakssuppen er utarbeidet i samarbeid med Jamie Magazine.

Quooker brukes til: Koke kraft, rense grønnsaker, rengjøring av oppvask.

Ingredienser

Til 4-6 personer 

1 ss smør
Olivenolje
250 g løk
250 g poteter
750 g blandet gulrøtter, pastinakk, sellerirot og kålrot
2 buljongterninger 

Servering: Krutonger og finhakket purreløk 

Du kan bruke forskjellige vintergrønnsaker til å lage denne suppa. 

Fremgangsmåte

Hakk løk og ha den med smør og en spiseskje olivenolje i ei stor gryte på middels varme til løken er klar.

Skyll og skrell poteter og resten av grønnsakene. Skjær i terninger og tilsett i gryta sammen med løken. La stå i ytterligere 5–10 minutter mens du rører jevnlig for at det ikke skal brenne seg.

Les også hvordan du lager risotto med gresskar og pancetta med Quooker.

Hell 1 liter kokende vann i ei gryte og tilsett buljongterningene. Rør godt til terningene er oppløste. Tilsett kraften langsomt til potet og grønnsaksblandingen.

La blandingen putre på lav varme i 15 minutter og rør regelmessig.

Bruk en stavmikser til å blande suppa, tilsetter ev. ekstra kokende vann hvis du ønsker en tynnere konsistens.

Suppa serveres med krutonger og purreløk.

Rengjøring ved hjelp av Quooker

En Quooker hjelper deg ikke bare med matlagingen. Også når du skal gjøre rent, er Quooker – kranen en god venn. Bruk f.eks. kokende vann til å vaske skjærefjøl, panner og gryter.