Grillede grønnsaker med feta og tabouleh med Quooker

Her finner du oppskriften på en enkel og lekker rett med grillede grønnsaker, feta og tabouleh, hentet fra Jamie Magazine. Retten er glimrende til et glass hvitvin en lun sommerkveld. 

Quooker brukes til: Koke bulgur, rengjøre grillen

Ingredienser

Til 8 personer

100 g feta
Blader fra et knippe oregano
Olivenolje
1 rødløk
1 stor aubergine
2 squash 
2 store paprika (gul og rød)
En håndfull cherrytomater
1 hel hvitløk
Blader fra et knippe bladpersille
25 g pistasjnøtter 
1-2 ss honning
125 g bulgur
Blader fra et knippe mynte
Agurk
1 lime

Fremgangsmåte

Begynn med å tenne grillen og la kullet bli godt varmt (eller sett på grillfunksjonen på ovnen).

Bland halvparten av oreganobladene, litt olivenolje, havsalt og svart pepper i en skål og bland i fetaosten. Sett skåla til side.

Tilbered bulgur med kokende vann etter anvisningene på pakken, og sett den til avkjøling. 

Hakk mynte og persille, og skjær agurken i terninger. Tilsett den avkjølte bulguren sammen med saften fra en halv sitron. Rør rundt for å blande ingrediensene sammen. Smak til med salt og pepper. Dekk skåla med film og sett den til side.

Skrell rødløken og skjær den i fine ringer. Skjær aubergine og squash i tynne skiver.

Grill rødløk, aubergine, squash, paprika og tomater på grillen eller i en ovn med grillfunksjon. Når grønnsakene har fått en fin farge på begge sider, er de klare. 

Fjern forsiktig skinnet fra paprikaen (det er lettest hvis de har blitt litt brente) og skjær dem samt aubergine og squash i tynne skiver. Hvitløken presses og blandes i.

Klem tomatene litt sammen, hakk persille og resten av oreganoen grovt. Rør alt sammen med grønnsakene. Smak til med salt, pepper og olivenolje.

Grill hele fetabiten forsiktig på grillen eller i ovnen ca. 3 minutter til den er sprø og gyllenbrun.

Rist pistasienøttene i ei lita panne på middels varme. Når de er gylne, tilsetter du honningen og steker videre til honningen er karamellisert. Rist panna kontinuerlig slik at nøttene ikke setter seg fast.

Pensle en bit bakepapir med olje, hell de ristede nøttene over på papiret og la de avkjøle seg og stivne. Hakk dem deretter og sett til siden.

Hell bulgurblandingen opp på et fat, og hell grønnsakene over. Fetaosten smuldres over, og olivenolje og pistasjnøtter tilsettes.

Retten serveres med ekstra limesaft.

Avslutt middagen med en herlig dessert. Prøv denne uimotståelige brownien.

Rengjøring ved hjelp av Quooker

Har du også stått der med bakeforma og forsøkt å rengjøre den med all din makt uten å komme noe vei? Hvorfor ikke la Quooker hjelpe deg? Det kokende vannet løser opp og hjelpe deg langt på vei.