Et godt kjøkken er både funksjonelt og visuelt

Interiørarkitekt Linda Steen vil utfordre folk til å tenke nytt og funksjonelt når de planlegger sitt drømmekjøkken, og mener Quooker er en nyvinning flere burde få øynene opp for.

― Et godt hus kjennetegnes av rom som er funksjonelle og praktiske men også godt rent visuelt. Det samme gjelder for kjøkkenet. Det skal dekke alle behov. forteller interiørarkitekt Linda Steen.  

Dette er noe av det hun kan aller best – gi gode råd for hus og hjem. Utfordre kunder til å kartlegge egne behov, og våge å tenke litt utenfor boksen.

For huset og de ulike rommene skal svare til dagens situasjon, men også morgendagens behov.

Selv har hun hatt Quooker på arbeidsplassen et års tid, og er helt overbevist om at dette er noe flere burde investere i.

Mindre visuelt støy på kjøkkenbenken

― Først og fremst liker jeg at jeg sparer tid med Quooker. Å koke vann med en vannkoker tar ikke nødvendigvis masse tid, men i en travel hverdag kjennes det likevel bra å spare den lille tiden, smiler Linda som også er i ferd med å få Quooker installert på hytta si.

For Linda er det ikke utelukkende kokende vann til te og kaffe Quooker bistår med. For kokende vann bruker vi til så mangt og de andre funksjonene er like enkle som de er geniale:

― Matlaging! Å spare tid på pastavannet, risvannet eller når jeg skal koke egg, er veldig behagelig. Hygiene er selvsagt også et viktig aspekt. Å vite at skjærebrettet kan bli helt rent og desinfisert etter å ha skåret kylling eller annet rått kjøtt for eksempel. Det er praktisk.

Her får du enda flere tips til rask rengjøring ved hjelp av Quooker-kranen.

Et annet viktig aspekt for interiørarkitekten er det visuelle.

― Quooker har veldig flotte kraner som ikke står tilbake for andre designarmaturer. En kran skal være funksjonell og lett å bruke, men samtidig ha et fint design, poengterer Linda.

― I tillegg sparer vi plassen til den gamle vannkokeren, et forstyrrende element på en kanskje allerede velfylt benkeplate.

― Å ha en kokende vannkran er helt klart en fordel på et moderne kjøkken – og færre stilrene elementer på disken har lenge vært en regjerende kjøkkentrend.

Bevisste kunder

Selv om vannkraner med kokende vann ikke er så godt kjent i det norske markedet opplever Linda og hennes kollegaer at mange kjøkkenkjøpere har satt seg inn i produktet og har bestemt seg for at dette er noe de ønsker på sitt nye kjøkken.

Linda er overbevist at mannens inntog på norske kjøkken i stor grad har åpnet opp for tekniske nyvinninger som det Quooker – den kokende vannkran representerer.

― Mannen er så til de grader  når det gjelder kjøkken og matlaging, og det synes jeg er skikkelig gøy å se. Jeg tror det har påvirket nedslagskraften til tekniske kjøkkeninnovasjoner - med mannen på kjøkkenet må utstyret være iorden, vet du.

Les også hvordan flere elektriske hjelpemidler har bidratt til å lette arbeidsbelastningen på kjøkkenet.

― Jeg opplever generelt nordmenn som nysgjerrige og opptatte av kjøkkeninnovasjon og trender. De som bygger nytt eller pusser opp sitt nåværende kjøkken er veldig bevisste på hva som finnes på markedet, og vil kartlegge hva som er best for dem, forteller Linda og legger til: 

― De som er skeptiske til Quooker før de har fått den demonstrert, blir raskt overbevist.

― Du sparer tid, vannet er friskt og bakteriefritt og det er ikke fare for at du vil brenne deg. Et kinderegg rett og slett.

Hvem: Interiørarkitekt og programleder i Superoppusserne på TV3, Linda Steen
Hvor: Leilighet i Oslo
Har hatt Quooker siden 2017, er i ferd med å en på hytta også