Få mer ut av din Quooker! Kokende vann kan brukes til så mangt

Kokende vann kan brukes til mer enn kaffe eller te. Her guider vi deg til hvordan du kan få mest mulig ut av det kokende vannet fra Quooker-kranen din.

Tilbered grønnsaker lynraskt

Frosne grønnsaker ligger kanskje ikke øverst på mesterkokkenes rangeringsliste, men til gjengjeld kan de være superpraktiske i hverdagen. Med en Quooker kan du tilberede grønnsaker på et par minutter.

Tips: Hell kokende vann over de frosne grønnsakene og la de stå i et par minutter. Hell deretter nytt kokende vann over, og vips så er de serveringsklare.

Rengjør kjøkkenviften din

Filteret i kjøkkenviften bør rengjøres regelmessig fordi det raskt samler seg fett og støv i denne. Likevel vet alle som har forsøkt å rengjøre en kjøkkenvifte hvor tungvint dette kan være. Med kokende vann fra Quooker-kranen går dette raskt og enkelt.

Tips: Kjøkkeneksperter anbefaler at du rengjør filteret til kjøkkenviften en gang i måneden. Husk å sjekke hva det står i bruksanvisningen for akkurat din vifte.

Hurtignudler på ett minutt!

Når blodsukkeret er lavt og magen rumler, vil du helst at matlagningen skal gå raskt. De såkalte «hurtignudler» lover nudler på mindre enn ett minutt.

Med en Quooker i hus, slipper du å vente på at vannet skal koke. Du kan enkelt helle kokende vann fra kranen over nudlene, så er de klare på 1-2-3.

Tips: Med en Quooker kan du også tilberede fersk pasta på få minutter.

Ren skål til kjæledyret

Selv om det kan være fristende, må du ikke putte matskålen til kjæledyret ditt i oppvaskmaskinen. Vannet i oppvaskmaskinen er nemlig ikke varmt nok til å desinfisere skålen. I stedet kan du skylle skålen med kokende vann fra Quooker-kranen, så er du sikker på at alle bakterier blir fjernet.

Tips: Kjæledyrets plastikkleketøy bør vaskes hver 14. dag - en oppgave en Quooker løser enkelt og greit.

Rens sølvtøyet

En måte å rense sølvtøyet på, er å benytte en myk klut og sølvpuss. En enda enklere måte å gjøre dette på er å benytte kokende vann. Ta en spiseskje bakepulver og en spiseskje havsalt i en plastbeholder. Legg sølvtøyet i beholderen og hell kokende vann over. Ta det opp etter 30 sekunder og du har skinnende rent sølvtøy!

Tips: Sørg for at sølvtøyet ikke kommer i kontakt med hverandre. Bruk en tang når du skal ta sølvtøyet opp fra vannet og tørk det med en tørr klut. 

Smoothie i en fei

En smoothie med frukt fra frosne bær kan være supergodt, men sørg for å skylle bærene først, så du fjerner eventuelle bakterier. Til dette kan du bruke Quookeren din til å raskt skylle bærene med kokende vann, så er de klare til å puttes i blenderen.

Tips: Smoothie fungerer ypperlig mellommåltid. Har du frukt og grønnsaker som synger på siste verset, er det en fin måte å få brukt dem og samtidig unngå matsvinn.

Pust med nesa

En tett nese er både slitsomt og irriterende. En nesespray kan gjøre underverker, men du kan også bruke damp fra kokende vann til å løsne opp i de tette bihulene og puste ordentlig igjen.

Tips: Hell kokende vann fra Quookeren i en skål og hold hodet over skålen, mens du puster gjennom nesen. Husk å drikke rikelig med vann etterpå.

Bli kvitt ugress

Ugress kan ødelegge selv den fineste hage. Løvetann er en gjenstridig rakker, og vanskelig å bli kvitt når den først har fått fotfeste. Heller du kokende vann over disse, kan det faktisk gjøre underverker på denne formen for ugress.

Tips: Røttene tåler ikke kokende vann, så ved å helle vannet ned ved roten er det forhåpentligvis ikke stort som kommer opp igjen på en stund.

Tannbørsten

Undersøkelser viser at en tannbørste som er brukt i et halvt års tid, kan inneholde like mange bakterier som et toalettlokk. En måte å rengjøre tannbørsten på, er ved å holde den under det kokende vannet fra Quooker-kranen.

Tips: Det anbefales at man som minimum bytter tannbørste ca hver tredje måned og at familiens tannbørster ikke deler glass.