En hjelpende hånd til juleforberedelsene

Desember er høytid for hygge og gode tradisjoner, men for mange er det også en tid forbundet med ekstra stress. Ikke bare skal du gjøre rent og pynte til jul, du skal også bake syv slag, kjøpe julegaver og delta i julearrangementer. Quooker vil gjerne gi deg en håndsrekning så du sparer litt tid på kjøkkenet, når du skal skålde mandler til kransekaken og marsipanen eller overraske med en lekker sjokoladefondue på nyttårsaften.

Konfekt med sjokoladeovertrekk

Det er hyggelig å lage konfekt sammen med familien, og med få råvarer kan du lage deilig julekonfekt. Du kan enkelt smelte sjokolade til konfekten over vannbad, ved å tappe kokende vann direkte fra Quooker-kranen.

Skålde mandler

Skåldede mandler brukes i mange av julens godsaker som marsipan, kransekake og som pynt på småkaker. Med en kokende vannkran er jobben med å skålde mandler gjort i en fei. Legg mandlene i en skål og hell over kokende vann. La mandlene ligge i vannet i 10-15 minutter til skallet løsner. Legg mandlene på et kjøkkenhåndkle og gni skallet av eller ”popp” dem enkeltvis.


Sjokoladefondue

Sjokoladefondue er en enkel og lekker nytårsdessert, som også er hyggelig å spise sammen og som kan varieres på mange måter. Sett f.eks små stykker av din yndlingsfrukt eller marshmallows på små trespyd, og dypp i sjokoladen som er smeltet over vannbad. Det du dypper bør holde kjøleskapstemperatur slik at sjokoladen lettere henger på.


Lekker krydderte

Her gir vi deg oppskriften på en deilig krydderte, som dufter og smaker deilig av jul. Den inneholder kun fire ingredienser og kokende vann.