Effektiv oppvask av kjøkkenredskaper

Etter en god middag med familien, venter den ikke like hyggelige oppvasken. Det som var en et deilig måltid, er redusert til gjenstridige fettrester som krever en innsats å gjøre rent.

Er du også lei av den evinnelige oppvasken? Du er ikke den eneste, men med en Quooker-kran vasker du kjøkkenredskapene dine skinnende rene på et øyeblikk. Og tiden du sparer på oppvask og rengjøring, kan du bruke til mer hyggelige ting.  Her får du tips til enkel og effektiv rengjøring av kjøkkenredskapene.

Rengjøring av ildfast form og stekepanne

Lasagne er virkelig lekkert, men den italienske klassiker resulterer ofte i en ildfast form full av gjenstridige rester. Fastbrent fett og matrester kan ta motet fra de fleste, men med kokende vann oppløses dette hurtig. Sett formen i bløt ved å helle litt oppvaskmiddel i formen, og fyll deretter med kokende vann fra Quooker-kranen.

Mens fettrestene i den ildfaste formen står og bløtgjør seg, kan du bruke tiden til å vaske annet kjøkkenutstyr. Stekepannene er ofte i bruk, men mange panner tåler ikke en omgang i oppvaskmaskinen. Fettrester fra blant annet stekt kjøtt kan være vanskelig å ha med å gjøre, men kokende vann gjør oppvasken litt enklere.

Rengjøring av skjærebrett og kniver

Det er neppe nytt for deg at du skal holde rått kjøtt adskilt fra grønnsaker og annet tilbehør, som skal serveres uten noen varmebehandling. Noe av det aller viktigste vi kan gjøre for å sikre oss mot å bli syke av maten, er i følge Matportalen å være nøye med kjøkken- og håndhygienen under tilberedning av råvarer. For å være sikker på at skjærefjøler og kniver er skikkelig rene, kan du skylle dem i kokende vann under Quooker-kranen etter bruk.

Her er alt du trenger å vite om den kokende vannkran