Det koker på Youngstorget i Oslo

Gourmetsatsningen Nemesis på Youngstorget er blant Oslos nyeste restauranttilskudd. Med fokus på vellaget mat, lekre lokaler og stor interesse for kjøkkeninnovasjon, er det ingen overraskelse at Quooker har blitt en trofast medspiller etter et par ukers bruk.

Det ruskete Tukthuskvartalet ved Youngstorget, som har sitt navn etter Christiania Tugthus, har fått nytt liv. De tidligere utslitte bygningene har utviklet seg til et av Oslos mest spennende og velsmakende områder. En rekke nye innovative serveringssteder har dukket opp her, og med restaurant Nemesis i spissen, er gourmetsatsningen et faktum.

Bak den kobberdekkede baren som møter deg ved inngangen, kan gjestene skimte de energiske kokkene i aksjon mens de perfeksjonerer rettene. Et ungt og ambisiøst kokketeam og sommelierer disker opp med mat- og drikkeopplevelser utenom det vanlige. Med utgangspunkt i lokale råvarer, men med inspirasjon fra hele verden, bidrar Nemesis med noe nytt til Oslos kulinariske scene.

Kokk og restauranteier Jan-Erik Hauge har hektiske dager, og er strålende fornøyd med sin aller nyeste kjøkkenhjelper. 

Det er mange måter å spare tid på og unngå problemer. Les mer her og få mange tips til en lettere hverdag.

Quooker - kranen fant veien til Nemesis kjøkken for et par uker siden, og har allerede rukket å bli et svært hendig verktøy i hverdagen.

― Quookeren er et kjempefint tillegg på restaurantkjøkkenet, og den er hyppig i bruk. En umiddelbar tilgang på kokende vann har mange fordeler, forteller kjøkkensjef Jan-Erik, som ikke redd for å teste ut nye kjøkkeninnovasjoner. Produkter som kan lette arbeidsmengden, spare tid og gjøre restauranten enda mer effektiv.

Blansjering og rengjøring

― Jeg hadde hørt om Quooker, og så verdien i en kran med kokende vann. Den er både enkel og sikker i bruk, sier Jan-Erik som valgte seg en Quooker-kran med regulerbar høyde. En Quooker har kun kokende vann, og fungerer som et supplement til den alminnelige kjøkkenkranen.

Quooker - kranen hos Nemesis brukes bl.a. til posjering, blansjering av grønnsaker og rengjøring av kjøkkenredskaper. 

― Det er supert å kunne skylle kniver og utstyr under det kokende vannet. Raskt og veldig effektivt, smiler den erfarne restauranteieren og kokken som også har gjort seg bemerket i en rekke prestisjetunge konkurranser og er med på det norske kokkelandslaget.

Interiørarkitekt Linda Steen mener Quooker er en nyvinning som flere burde få øynene opp for. Finn ut hvorfor.

Mat i særklasse

Noen ganger skal den være kald, andre ganger varm. Vi snakker selvsagt om mat, men et annet bruksområde for Nemesis er muligheten til å varme opp tallerkener og boller, kjapt og enkelt. 

― Nå har vi blitt så godt vant! Og det er jo helt naturlig egentlig - umiddelbar tilgjengelighet på kokende vann er et must på et kjøkken. I alle fall når det skal gå raskt, smiler Jan-Erik før han må haste tilbake til middagssultne gjester.

Hvem: Nemesis med kjøkkensjef og daglig leder Jan-Erik Hauge i spissen
Hvor: Youngstorget i Oslo
Har hatt Quooker i et par uker