Deilige retter på et øyeblikk
Med en Quooker kan du raskt tilberede god og sunn mat. Har du dårlig tid og trenger noen velsmakende tips? Kokkene Mads og Mikkel Marschall har noen inspirerende retter i ermet øremerket en hektisk hverdag.
Nudelsuppe med soya, sesamolje, stekt sopp, erter og kamskjell
2 personer.
Suppe
- 6 dl kokende vann
- 6 ss god soya
- 2 ss tørket sopp
- 4 ss sesamolje
- 100 gram tynne eggnudler
- (1 buljongterning)
Tilbehør:
- 100 gram ferske erter
- 100 gram shiitakesopp
- 1 rød chili
- 2 grønne asparges
Stek soppen i en panne med 1 ss nøytral olje, og smak til med salt og pepper. Tilsett erter og sauter dem sammen med soppen i ca. 1 minutt. Hell deretter erter og sopp i suppen. Chili og asparges renses og skjæres i biter og tilsettes suppen til slutt.
Kamskjell:
2 kamskjell pr. person (3 hvis de er små).
Stek kamskjellene på begge sider i olje og smak til med salt. Del skjellene i fire eller seks biter før du tilsetter dem i suppen. Bland godt.
Pynt:
Pynt suppen med friske krydderurter.
Kokkens tips:
― Med Quookeren kan du lage deilig kveldsmat på kort tid! Når du har klargjort grønnsaker og nudler, hell kokende vann (som alltid står klart i kranen) over, og la det trekke. Enkelt, raskt og godt!
Dampede grønne asparges i urtesmør, varmrøkt laks, friske urter og løpstikke-krem
2 personer.
Dampede asparges:
- 10 store grønne asparges
- 2 ss smør
- Salt og pepper
- kokende vann
Skyll 8 store asparges og skjær av den groveste delen – (der hvor den naturlig brekker).
Del hver asparges i 3 deler, og legg dem i en gryte med smør, salt og pepper. Hell kokende vann fra din Quooker over aspargesene slik at vannet dekker dem. Dekk til gryten, og la aspargesene trekke i ca 8 minutter. Hell av vannet og tilsett urtesmøret. Rør rundt til smøret er smeltet, og smak til med salt og pepper.
Skjær de 2 siste aspargesene i tynne strimler og skyll i kaldt vann.
Urtesmør:
- 100 gram smør
- 50 gram finhakkede urter (persille, merian, dill)
- Skall fra en halv sitron
La smøret stå i romtemperatur for å bli mykt. Bland finhakkede urter og sitronskall inn i smøret, og sett det til avkjøling.
Løpstikke-krem:
- 1 bunt skyllet løpstikke
- ½ dl eggehvite
- Saften av ½ sitron
- Salt og pepper
- Ca. 3 dl olje
Bland løpstikke, eggehvite, sitronsaft, salt og pepper i et litermål med en stavmikser. Tilsett olje forsiktig til konsistensen minner litt om majones.
Varmrøkt laks:
Regn ca. 60 gram pr. person.
Fjern skinnet og del fisken i mindre stykker.
Pynt:
Pynt retten med friske urter.
Skjem bort det selv med en dessert etter middagen. Prøv denne uimotståelige brownien.
Kokkens tips:
― Noe av det beste med Quookeren er at du vet hvor varmt vannet er. Hell vannet over aspargesene, tilsett salt, og la det trekke i cirka 8 minutter – så har du et perfekt resultat.