Du kan bruke Quookeren til matlaging, men også til rengjøring etter matlagingen. Bruk f.eks. kokende vann til å rengjøre skjærefjøla og vasken i en håndvending.
Bulgur- og kyllingsalat med Quooker
Denne lekre salaten er utarbeidet i samarbeid med Jamie Magazine. Salaten er et måltid i seg selv, og ferdig på bare 30 minutter hvis du bruker en Quooker.

Quooker brukes til: Koke bulgur, rengjøring av vask og kjøkkenredskaper.
Ingredienser
Til 2 personer
125 g bulgur
225 g brekkbønner
225 g cherrytomater
2 ts tørket oregano
1 ts olivenolje
Sitronsaft fra 1 sitron
2 kyllingfileter
½ rødløk
15 g blad fra et knippe bladpersille (ca. et halvt knippe)
4 ss yoghurt
2 ss cashewnøtter
Servering: Citronskive, cashewnødder og persille
Fremgangsmåte
Hell 1 liter kokende vann i ei gryte og sett den på komfyren på lav varme. Hell bulgur i gryta og la det koke i ca. 10–12 minutter. Tilsett brekkbønner i biter og la det koke ytterligere tre minutter. Hell av overflødig vann og tilsett salt og pepper.
Lag et lite kryss i skinnet på bunnen av hver tomat, fyll en skål med kokende vann og legg tomatene i. Sikt vannet etter ca. ett minutt. La tomatene avkjøle seg litt (slik at du kan røre dem) og ta deretter bort skinnet. Skjær tomatene (uten skinn) i mindre biter og tilsett dem i den kokte bulguren.
Sett deretter bulguren til siden.
Bland oregano, sitronsaft og olivenolje i en liten skål, tilsett salt og pepper. Pensle blandingen på kyllingen.
Varm en ss olivenolje i panna på middels varme og stek kyllingfiletene i ca. 10 minutter eller til de er gyllenbrune.
Hver filet skjæres i 4–5 skiver.
Del bulguren i to porsjoner og tilsett kylling og cashewnøtter.
Serveres umiddelbart med en yoghurtdressing og en skive sitron.
Prøv en lekker hjemmelaget iste som du kan nyte til bulgursalaten.
