Andesalat med dampede grønnsaker

Dette er en enkel salat, som ikke tar mer enn 5-7 minutter å blande sammen, og den gjør seg like godt i matpakken som til en rask kveldsmat. Hvis du ønsker en fyldigere rett, kan du supplere med enten kokt quinoa, bønner, nudler eller hvetekjerner.

4 personer – 10-15 minutter

Med en Quooker kan du enkelt tilberede grønnsaker – også uten at de blir overkokte. Her er det grønne bønner og broccolini, som bare skal ligge 2-3 minutter i en skål med kokende vann fra din Quooker før de er klare til å legges i salaten. Du kan gjøre det samme med alt fra asparges (når de er i sesong), broccoli, sukkererter, babymais og gulrøtter. De kan også kombineres i denne salaten.

Slik gjør du det

Kutt av endene på broccolini og bønner, og forvell dem i 2-3 minutter i kokende vann fra din Quooker. Hell av vannet, og vend grønnsakene i litt olivenolje og salt.

Anrett de dampede grønnsakene på rensede salatblader. Topp med tynne skiver and, reddiker, grovhakkede peanøtter og granateplekjerner.

Rør sammen ingrediensene til vinaigretten, og fordel den over salatbladene.

Ingredienser

  • 200 g broccolini
  • 2 stk. mini romanosalater
  • 300 g stekte andebrystfileter – kan erstattes av annet stekt kjøtt som f.eks. svinekjøtt, kylling eller oksekjøtt.
  • 8 reddiker
  • 80 g peanøtter
  • 1 granateple

Vinaigrette:

  • 1 ss sennep
  • 1 ts honning
  • 1 ss balsamico-eddik
  • 5-6 ss olivenolje
  • salt og pepper