Eple- og karrisalat med egg og karse
Grønne oppskrifter fra Aamanns grønne kjøkken. Vi gir deg tips til hvordan du kan utnytte en av høstens mange råvarer, nemlig epler. Prøv denne deilige karrisalaten med epler og karse – som prikken over i-en på en eggerett.


Ingredienser
- 10 egg
- 2 syrlige epler, f.eks. Cox Orange, Ingrid Marie eller Elstar
- 2 store sylteagurker
- 2 dl majones
- 2 dl crème fraîche 38 %
- 1 ss dijon-sennep
- 3 ss god madras-karri
- 1 ts gurkemeie
- 1 bunt finsnittet purreløk
- 1 finhakket rødløk
- 2 ss kapers i eddiklake
- 2 ss sitronsaft
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- Karse
Slik gjør du
Kok de 10 eggene samtidig i kokende vann i 9 minutter, til de er hardkokte. La dem kjøles ned litt i kaldt vann, skrell dem og del dem i to. Kutt 4 egg (resten skal brukes til servering), epler og sylteagurker i små terninger. Rør sammen majones og crème fraîche i en skål, tilsett sennep, karri og gurkemeie, og rør sammen. Tilsett deretter purreløk, rødløk og kapers. Til slutt vender du karrikremen sammen med egg, epler og sylteagurk, og smaker til med sitronsaft, salt og pepper.
Servering
Anrett tre halve egg på hvert stykke rugbrød, topp med karrisalat og pynt med masse karse.
Tips
Med en Quooker kan du koke eggene veldig raskt.

