Kan bakterier overleve i Quooker-beholderen? Hygiene

Nei. Det kokende vannet i Quooker-beholderen oppbevares under trykk på 108 grader. Ved denne temperaturen dør de bakteriene som kommer inn med det kalde vannet fra vannverket. Før det kokende vannet forlater beholderen, presses det dessuten gjennom et aktivt kullfilter som renser vannet for smaksstoffer, jordmineraler, partikler med mer. Det får derfor veldig rent vann ut av din kokende vannkran.

Er ekstra koking nødvendig hvis vannverket advarer om bakterier?

Nei. Av og til må vannverket be kundene om å koke drikkevannet før bruk fordi det for eksempel er funnet kolibakterier (tarmbakterier) eller lignende forurensing i vannet. Ofte blir man anbefalt å koke vannet i minst to minutter før bruk for å få et bakteriefritt drikkevann. Det trenger du ikke å gjøre med det kokende vannet fra din Quooker, fordi vannet allerede har vært kokt tilstrekkelig.

Noen vannverk anbefaler ikke kokende vannkraner som vern mot bakterier. Det skyldes bl.a. at noen kokende vannkraner fra andre produsenter ikke leverer vann som har oppnådd tilstrekkelig høy temperatur. Med en Quooker er det helt trygt å bruke kokt vann fra kranen, fordi vannet oppbevares på 108 °C.

Med PRO3, som er den vanligste Quooker-beholderen, kan du tappe opptil 3 liter kokende vann om gangen. Du kan tydelig se og høre på vannstrålen når kapasiteten er oppbrukt og du må vente på at beholderen varmer opp vannet igjen. Med PRO3-beholderen vil alt vann være gjennomkokt igjen etter et kvarter. Bruker du kun mindre mengder kokende vann om gangen, trenger du ikke bekymre deg for å vente på at det skal gjennomkokes.