Ofte stilte spørsmål


 • Hvordan får jeg kokende vann fra kranen? Sikkerhet

  Alle Quooker-kranene er sikret med en dobbelt-trykk-dreie betjeningsknapp. Takket være denne betjeningsknappen kommer det aldri kokende vann ut av Quooker-kranen uten videre. Du må først trykke inn betjeningsknappen to ganger og deretter dreie den. Først deretter kommer det kokende vann ut av kranen.

  For enkelt å kunne fylle kopp nummer to, kan du etter bruk av kokende-vann-funksjonen betjene denne funksjonen igjen innen 3 sekunder ved å trykke inn betjeningsknappen kun én gang og deretter dreie den.

  Grunnet den unaturlige trykk-dreie bevegelsen er sjansen for å åpne kokende-vann-kranen ved en feiltakelse meget liten. Til tross for alle de nevnte sikkerhetstiltakene, skal brukeren av Quooker-systemet alltid være oppmerksom på generelle risikoer som er forbundet med kokende vann.

  Unngå at barn bruker kranen som leketøy og la heller ikke barn bruke og/eller rengjøre produktet uten tilsyn.

  Se også videoen eller les mer om sikkerhet her.

 • Er det ikke farlig med kokende vann i kranen? Sikkerhet

  Hvert år skjer det flere tusen skoldingsulykker med bl.a. vannkokere som velter, og mange av ulykkene involverer dessverre små barn. Med Quooker øker du sikkerheten i kjøkkenet. Quooker-kranen er fastmontert på bordplaten, den er barnesikret med en trykk- og vri-mekanisme og tuten er isolert. I tillegg kommer ikke vannet ut i en massiv stråle, men i en lett stråle blandet med luft. Det minsker risikoen for skolding ytterligere ettersom du rekker å fjerne hånden før du brenner deg.

  Se mer i videoen eller les mer om sikkerhet her.

 • Hvor trygg er Quooker-kranen? Sikkerhet

  En Quooker er veldig trygg sammenlignet med f.eks. en vannkoker som står på kjøkkenbordet. Den er fastmontert i vasken eller på kjøkkenbordet, så i motsetning til vannkokeren kan kranen ikke velte. Alle Quooker-kranene er utstyrt med en barnesikret trykk og drei funksjon, så det kokende vannet ikke kan slås på ved en feiltakelse. I tillegg er kranene utstyrt med en dobbeltvegget tut slik at den ikke blir for varm på utsiden. Vannstrålen inneholder mye luft, og er derfor ikke massiv. Det betyr at du faktisk kan streife vannet uten å brenne deg. Risikoen for skålding er minimal.

  Se videoen eller les mer om sikkerhet her.

 • Kan jeg installere Quooker selv? Installering

  Ja. Quooker leveres komplett og med monteringsveiledning, så du kan enten installere den selv eller få en rørlegger til å gjøre jobben. Du skal bare sørge for at du har en godkjent stikkontakt med jord (230 V), vannforsyning, godkjent lekkasjesikring og plass i skapet.