Garanti og vedlikehold

Hvor lang garanti har man på en Quooker?

Du har to års garanti og fem års reklamasjonsrett på en Quooker.

Får jeg pengene tilbake hvis jeg ikke blir fornøyd?

Ja! Når du velger en Quooker til kjøkkenet skal du selvsagt bli 100 %  fornøyd. Vi tilbyr derfor ALLE kunder en tremåneders full returrett. Hvis du i løpet av tre måneder ikke er fornøyd med Quookeren, så  avinstalleres den av Quooker og du får alle pengene tilbake.

Hvordan gjør jeg kranen ren?

Det er enkelt å gjøre Quooker-kranen ren. Den vaskes med en fuktig, myk klut, og tørkes med et tørt håndkle. En liten mengde glassrens kan evt. sprayes på kluten. Kranen inneholder elektronikk, og man skal derfor unngå å bruke rengjøringsmidler som kan ødelegge kranen. Slike skader dekkes ikke av garantien.

Avkalking av filteret i kranen (perlator)

Bor du i et område med mye kalk i vannet bør filteret (perlator) i kranens tut avkalkes regelmessig. Skru av tuten, bruk det medfølgende verktøyet og legg filteret i bløt i husholdningseddik. Det forhindrer at kranen tetter seg og spruter.

Hvordan gjør jeg kranen i messing ren?

Kraner i messing kan poleres med en liten mengde Brasso pussemiddel på en klut. 
Vær forsiktig så du ikke får Brasso pussemiddel inn i kranen, for eksempel ved trykk-vri-grepet, dette kan skade kranens elektronikk og denne typen skader dekkes ikke av garantien.

Messing patinerer over tid. Fargen vil endre seg ved berøring samt ved kontakt med bl.a. matoljer, samt sure og basiske væsker. Det kan forekomme forskjeller i fargenyanser på de enkelte delene av kranen.

Hvordan gjør jeg kranen i aldret messing ren?

Generell rengjøring: Bruk en fuktig, bløt klut, og tørk over med et håndkle. 

Aldret messing er en spesiell overflate som patinerer over tid. Fargen vil endre seg ved berøring samt ved kontakt med bl.a. matoljer, samt sure og basiske væsker. Det kan forekomme forskjeller i fargenyanser på de enkelte delene av kranen.

Kraner i aldret messing kan vedlikeholdes med et Quooker-kit for aldret messing. Det er ikke garanti på forhold som gjelder fargeendringer. 

Kan jeg vedlikeholde selv?

Det viser seg ganske tydelig når det er på tide. Enten blinker den røde lampen på kranen eller så kommer det kokende vannet langsomt ut av kranen. Avhengig av vannets hardhet i ditt område vil gjennomstrømningen av vannet bli redusert med tiden.

Det vil i så fall være på tide med en servicekontroll av beholderen. 
Du sender beholderen til oss, vi rengjør den for kalk og bytter delene for deg. Se priser og mer informasjon.

Skal jeg stenge av Quooker når jeg drar på ferie?

Vi anbefaler at du stenger av Quooker når du reiser på ferie. Beholderen stenges av med på/av-knappen formet som en Q øverst på beholderen. På eldre beholdere sitter på/av-knappen til høyre bak på det røde lokket ved siden av ledningsstikket. Når du kommer hjem fra ferien bør du skylle beholderen én gang før du tar den i bruk.

Hvor kan jeg bestille reservedeler?

Du må kontakte vår serviceavdeling , når du skal bestille reservedeler. Vi trenger navn, adresse og beholderens serienummer. Fyll ut serviceskema her