En liter for en liter


I Norge tar vi det som en selvfølge at vi kan tappe varmt, kaldt og til og med kokende vann rett fra kranen. Slik er det dessverre ikke alle steder i verden. Derfor donerer Quooker 4200 liter rent drikkevann til veldedighet for hver solgte COMBI (+) beholder.

 

I 2016 lanserte Quooker kampanjen "En liter for en liter" på Verdens vanndag. For hver liter vann som ble spart ved bruk av en Quooker COMBI (+) beholder, kjøpt samme år, donerte Quooker en liter vann til et sårbart samfunn i Etiopia. Målet om 100 millioner liter rent drikkevann til innbyggerne i Garamba Bata, er nå oppnådd. Men manglen på rent vann fortsetter, og vi vil derfor fortsette prosjektet med å donere vann til innbyggerne i Garamba Bata.Alle har rett til rent vann

Dette er slagordet til det femårige helseprogrammet i Etiopia, hvor Made Blue og Amref Flying Doctors ønsker å gi 140 000 mennesker i slumområder en bedre fremtid. Det er stor mangel på rent drikkevann og renovasjon i disse områdene, noe som fører til dårlige sanitære forhold, hvor særlig små barn er utsatt for sykdom. Sykdommer forårsaket av urent vann, er en av de største dødsårsakene blant barn under fem år. De lokale myndigheter har ikke nok ressurser til å løse problemene, så hjelp utenfra er nødvendig.

Et flott samarbeid

Made Blue er en organisasjon som speiler drikkevannsforbruket, eller rettere sagt vannbesparelsen fra varemerker og organisasjoner i Nederland, ved å donere drikkevann til utviklingsland. Quooker har sagt ja til at Made Blue får innsikt i vårt "vannavtrykk", slik at vi kan gi vårt bidrag. "En liter for en liter", er ideen. For selv om vi hos Quooker synes det er helt normalt med kokende vann direkte fra kranen, er vi klar over at nesten 1 milliard mennesker ikke har tilgang til rent drikkevann.

Quooker donerer en liter for en liter

Amref arbeider på å styrke samarbeidet mellom lokalsamfunn, lokale myndigheter, små bedrifter og investorer. Det er her Made Blue og Quooker gjør en innsats. For hver liter vann spart ved kjøp av en Quooker, donerer Made Blue en liter rent drikkevann til Amref-prosjektet. Med en Quooker COMBI (+) sparer en familie på fire mer enn ti liter vann daglig. Dette utgjør 4200 liter i året. Derfor doneres 4200 liter vann til slummen i Etiopia for hver solgte COMBI (+) beholder.

Gi ditt bidrag

Kjøper du en Quooker med en COMBI (+) beholder, donerer vi 4200 liter vann til prosjektet på dine vegne.