Daglig bruk

En Quooker består av en kran på kjøkkenbenken og en beholder med kokende vann som er plassert under kjøkkenbenken. Quooker-beholderen er koblet til kaldtvannsrøret og det kalde vannet føres inn i beholderen, hvor det varmes opp til 108 grader. Eventuelt kan det også legges til en CUBE kjøleenhet.

En Quooker-kran ligner et vanlig blandebatteri, men er sikret og utstyrt med en funksjon hvor du må trykke to ganger ned og vri på et separat grep for å tappe kokende vann. Det kokende vannet kan derfor ikke forveksles med grepet som styrer det varme og kalde vannet, og som man kjenner fra vanlige blandebatterier. Dette hindrer at små barnefingre eller voksne ved et uhell åpner for det kokende vannet. I tillegg lyser kranen rødt når man åpner for det kokende vann, noe som er med til å gjøre brukeren oppmerksom på at det tappes kokende vann.

Har du også CUBE-kjøleenhet? Trykk ned og vri betjeningsringen for å få avkjølt vann med kullsyre. Hvis du vil ha avkjølt vann uten kullsyre, holder du betjeningsringen nede i to sekunder før du vrir.

Quooker-kranene har forskjellige design, overflater og funksjoner som f.eks uttrekksslange.

Man skal ikke bruke varmt vann fra springen til matlaging, tenker du nok. Det varme vannet kan inneholde skadelige metaller fra vannrør og bakterier fra varmtvannsberederen. Dette trenger du ikke bekymre deg for med en Quooker. Quooker-beholderen som er plassert under vasken og forsyner kranen med kokende vann er koblet til kaldtvannsrøret og vannet har derfor verken vært i kontakt med varme rør eller varmtvannsberederen. Vannet i beholderen holder konstant en temperatur på 108 grader, slik at ingen bakterier kan overleve. Det er derfor helt trygt å drikke og bruke i matlaging.

Du kan velge mellom tre forskjellige typer beholdere. PRO3 til levering av kokende vann, COMBI til kokende og varmt vann, og COMBI+ til kokende vann og tilskudd til varmtvannet. Legg til CUBE-kjøleenhet for å få avkjølt vann med og uten kullsyre.

Kranene rengjøres med en bløt klut og mildt rengjøringsmiddel som ikke inneholder syre.