Separat kran til kokende vann

Quooker Nordic kranen er også tilgjengelig separat, slik at du kan kombinere den med ditt eget blandebatteri. Kranen er tilgjengelig i ulike overflater. Se alle kran-overflater.

Nordic Round single tap


 • Tillegg til den eksisterende kjøkkenkran
 • Slank design, tilgjengelig i mange overflater
 • Kranen kan justeres opp og ned i høyden

De Quooker van

Pasta, rijst, aardappelen, couscous. Als er iets gekookt moet worden, gebruiken we de Quooker.

Ingrid

De 5 oftest stilte spørsmål om Nordic Round single tap

 • Kan jeg få et blandebatteri som passer til en Single Tap?

  Ja, Nordic Single Taps fås som del af et sett med et blandebatteri i samme design. Som sett heter de Twintaps i stedet for Single Taps. Du kan altså godt få en vannkran med vanlig varmt og kaldt vann, samt en kokende vannkran i samme design, hvis du ønsker to atskilte men matchende kraner. Ønsker du derimot å samle alt i en kran, skal du heller se på våre Flex- eller Fusion-kraner.

 • Er funksjonen med det kokende vann barnesikret?

  Ja, kranen er sikret mot små barnefingre og det er heller ikke mulig å åpne for det kokende vannet ved en feil. Det kokende vannet åpnes ved hjelp av et trykk-og-drei grep på kranen. Grepet skal trykkes ned to ganger og deretter dreies mot klokka i en rask koordinert bevegelse.

  Med små barn i hus er en Quooker-kran en tryggere løsning enn f.eks en vannkoker som kan velte og gi store forbrenninger hvis barnet tar fatt i ledningen. En Quooker-kran kan ikke velte og det skal en bestemt og koordinert bevegelse til for å kunne åpne for det kokende vannet.

 • Kan Quooker installeres i både nye og eksisterende kjøkkener?

  Ja, du kan godt installere en Quooker på ditt nåværende kjøkken. Quooker-kranene har standardmål og passer sannsynligvis i hullet i bordplaten/vasken fra din gamle kjøkkenkran.

  I tillegg til kranen, skal det være plass til beholderen med kokende vann. Denne plasseres normalt i kjøkkenskapet under vasken, men kan også stå i skapet ved siden av.

  Den minste beholderen med kokende vann har en diameter på kun 15 cm og kan enkelt få plass i de fleste kjøkkenskap. Skal du ha nytt kjøkken, er det en god ide å tenke kranen med fra start, selv om det er forholdsvis enkelt å installere den på et eldre kjøkken. 

 • Kan man også få vanlig varmt vann fra en Quooker-beholder?

  Ja, hvis du velger den riktige beholder. Hvis du ikke har varmt vann tilgjengelig eller hvis du venter lenge før det varme vannet når frem til kjøkkenkranen, skal du velge en COMBI eller COMBI+ beholder. Disse beholderene kan gi varmt vann i tillegg til det kokende vann.

  COMBI-beholderen er til deg som ikke har varmt vann i kjøkkenkranen. Her blandes det kokende vann med det kalde vann, slik at du får vann med en temperatur på ca. 50-60 °C.

  Med en COMBI+ beholder blandes kokende vann inn i det kalde. Etterhvert som det varme vannet fra varmtvannsberederen når frem til blandeventilen, blandes det inn mindre og mindre kokende vann. Det betyr at du ikke trenger å vente på det varme vannet, men at du får varmt vann omgående.

 • Kommer det virkelig 100 °C varmt vann ut av kranen?

  Ja, vannet er ikke bare veldig varmt, men 100 °C kokende når det kommer ut av kranen. Beholderen med kokende vann er under trykk, noe som gjør at vannet oppnår en temperatur på 108 °C og sørger for at vannet er kokende når det kommer ut.

  Du kan derfor være helt sikker på at eventuelle bakterier i vannet er døde. Reglen om at man ikke må bruke varmt vann fra kranen til matlaging gjelder derfor ikke for det kokende vann fra en Quooker.

 • Rustfritt stål
 • Krom

Hvilken versjon passer deg?

Kranen er tilgjengelig i forskjellige overflater og kan kombineres med alle våre beholdere.