Quooker kranen med fleksibel uttrekksslange

Den fleksible slangen er praktisk når du skal rundt i alle hjørner av vasken. Kranen er tilgjengelig i tre ulike overflater. Se alle kran-overflater.

Flex


 • Praktisk fleksibel uttrekksslange
 • Tilgjengelig i Round design i flere overflater
 • Kaldt, varmt og kokende vann fra samme kran

Tilgjengelig i:

 • Krom
 • Rustfritt stål
 • Black

De Quooker van

Sinds kort hebben we de Flex. Vooral met afwassen is zo’n flexibele slang echt top.

Marieke

De 5 oftest stilte spørsmål om Flex

 • Kan man tappe kokende vann når uttrekksslangen er ute?

  Nei, en sikkerhetsfunksjon ved Flex-kranen er at det kokende vannet stopper når man trekker i uttrekksslangen. Man kan heller ikke åpne for det kokende vannet hvis slangen er trukket ut. Det er derfor ingen fare for at man plutselig står med en meget varm uttrekksslange. Det kokende vannet kan kun aktiveres når uttrekksslangen er helt oppe og vannstrålen sendes loddret ned. Man kan derfor kun få varmt og kaldt vann fra uttrekksslangen.

 • Er funksjonen med det kokende vann barnesikret?

  Ja, kranen er sikret mot små barnefingre og det er heller ikke mulig å åpne for det kokende vannet ved en feil. Det kokende vannet åpnes ved hjelp av et trykk-og-drei grep på kranen. Grepet skal trykkes ned to ganger og deretter dreies mot klokka i en rask koordinert bevegelse.

  Med små barn i hus er en Quooker-kran en tryggere løsning enn f.eks en vannkoker som kan velte og gi store forbrenninger hvis barnet tar fatt i ledningen. En Quooker-kran kan ikke velte og det skal en bestemt og koordinert bevegelse til for å kunne åpne for det kokende vannet.

 • Kan Quooker installeres i både nye og eksisterende kjøkkener?

  Ja, du kan godt installere en Quooker på ditt nåværende kjøkken. Quooker-kranene har standardmål og passer sannsynligvis i hullet i bordplaten/vasken fra din gamle kjøkkenkran.

  I tillegg til kranen, skal det være plass til beholderen med kokende vann. Denne plasseres normalt i kjøkkenskapet under vasken, men kan også stå i skapet ved siden av.

  Den minste beholderen med kokende vann har en diameter på kun 15 cm og kan enkelt få plass i de fleste kjøkkenskap. Skal du ha nytt kjøkken, er det en god ide å tenke kranen med fra start, selv om det er forholdsvis enkelt å installere den på et eldre kjøkken. 

 • Kan man også få vanlig varmt vann fra en Quooker-beholder?

  Ja, hvis du velger den riktige beholder. Hvis du ikke har varmt vann tilgjengelig eller hvis du venter lenge før det varme vannet når frem til kjøkkenkranen, skal du velge en COMBI eller COMBI+ beholder. Disse beholderene kan gi varmt vann i tillegg til det kokende vann.

  COMBI-beholderen er til deg som ikke har varmt vann i kjøkkenkranen. Her blandes det kokende vann med det kalde vann, slik at du får vann med en temperatur på ca. 50-60 °C.

  Med en COMBI+ beholder blandes kokende vann inn i det kalde. Etterhvert som det varme vannet fra varmtvannsberederen når frem til blandeventilen, blandes det inn mindre og mindre kokende vann. Det betyr at du ikke trenger å vente på det varme vannet, men at du får varmt vann omgående.

 • Kommer det virkelig 100 °C varmt vann ut av kranen?

  Ja, vannet er ikke bare veldig varmt, men 100 °C kokende når det kommer ut av kranen. Beholderen med kokende vann er under trykk, noe som gjør at vannet oppnår en temperatur på 108 °C og sørger for at vannet er kokende når det kommer ut.

  Du kan derfor være helt sikker på at eventuelle bakterier i vannet er døde. Reglen om at man ikke må bruke varmt vann fra kranen til matlaging gjelder derfor ikke for det kokende vann fra en Quooker.

 • Krom
 • Rustfritt stål
 • Black

Hvilken versjon passer deg?

Kranen er tilgjengelig i krom, rustfritt stål og sort og kan kombineres med alle våre beholdere.